Snap
  • Nieuws
  • blij
  • verhuizen
  • klusseninhuis
  • maxverstappen
  • verhuizenmetkinderen

Hoera! Nieuw huis!

Wat al heel lang op mijn lijstje stond was samen een nieuwe huis kopen. Tom had het oude huis zelf gekocht en ik ben er op den duur voor het gemak gewoon bij ingetrokken. Het was echt een prima huis en vanbuiten zo leuk. Binnen niet zo praktisch. 

Ik heb altijd het gevoel gehad 'dit is niet mijn huis' puur omdat ik het zelf niet gekozen had. Ik wilde zo graag samen op pad, samen huizen afkeuren of goedkeuren. Dromen van hoe we het in zouden richten. 

Mijn droom werd afgelopen jaar werkelijkheid. 

Nou heb ik nog steeds geen huis bezichtigd

Momenteel is de huizenmarkt een grote chaos. De huizenprijzen stijgen als een malle en wil je een huis kopen dan moet je rare dingen doen. Deden wij ook. Wij zagen dit huis op funda en dachten gelijk, Ja! dit is wat wij zoeken. In alles zoveel meer ruimte als wat we hadden. Gelijk contact gezocht met de makelaar en die vertelde ons dat de bezichtigingen vol zaten. Balen, dan moeten we verder zoeken.. 

Dat had ik gedacht tenminste. Tom kon het niet loslaten, die raakte niet uitgepraat over het huis tot vervelends aan toe. Ik dacht steeds 'hou er nou maar over op, het is niet voor ons bedoeld' Tot hij mij ineens belde. Ik stond op het punt om te gaan werken en hij belde mij om te vragen om een bod uit te brengen. 'Maar we hebben het niet bezichtigd' zei ik nog. Maakte hem niks uit. Hij wilde dit huis zo graag en ik vond de ruimtes ook zo mooi en praktisch. Samen besloten wat wij een goed bod vonden.

Ja, we hebben overboden. We hebben een bod gedaan waarvan wij denken dat dat het waard is. De makelaar snapte er niks van, de hypotheek adviseur had ons goed ingelicht dus we wisten wat we deden. De makelaar besloot uiteindelijk toch dat wij van tevoren nog even mochten kijken en dan was het aan ons of ons bod bleef staan. 

Dit alles heeft zich in een week tijd afgespeeld. Wij gingen op stel en sprong toch het huis bezichtigen. Besloten het bod te laten staan om vervolgens 's middags nog te horen dat we het huis hadden. Hoera! We waren zo blij!

Het ging allemaal in een sneltreinvaart..

3 dagen later tekende we het koopcontract, regelde we ondertussen dat ons huis in de verkoop kwam en hadden we welgeteld 6 weken om alles rond te krijgen. Vierden we ook nog de eerste verjaardag van Stijn tussendoor. Het was een complete chaos maar het is allemaal gelukt. 

Ons eigen huis stond binnen no-time te koop en de bezichtigingen kwamen snel erop. Binnen 2 weken hebben we ons oude huis verkocht. Een stukje opluchting, dat is geregeld.

Er ligt in ons nieuwe huis een echte visgraat parket vloer. Deze had wel een schuur beurtje nodig en dit moest gepland worden. Ook wilde ik heel graag een nieuwe keuken en heb dit snel kunnen regelen. Gelukkig wist ik al snel wat ik wilde hebben en moest ik ook snel het idee van een goude spoelbak en kraan laten varen want dat vond Tom dan weer net teveel van het goede ;-) 

Ik kan geen pot verf meer zien

Beneden was alles blauw geverfd, inclusief kozijnen en deuren. Deze zijn vrijwel meteen aangepakt en gewit. Zo'n groot verschil al en zoveel mooier! De ruimte kijkt er ook groter door. De kozijnen zijn ondertussen zwart geworden en we kochten nieuwe deuren.

De speelhoek van de jongens werd bepaald en daar werden 2 muren okergeel gemaakt. Was in het begin echt even wennen want in ons oude huis was alles wit. Nu zijn we er helemaal aan gewend en we kijken er naar uit als straks onze nieuwe bank er staat! In mos groen! Zo anders als dat we gewend waren. Dat was ook precies de bedoeling.

Boven lag overal tapijt, dat heb ik eruit staan trekken. Tom heeft er een fantastisch mooi laminaat vloer in gelegd en ik heb alles geverfd boven. De slaapkamer van Stijn kreeg dezelfde kleur als in het oude huis. Ik was zo verliefd op die kleur en kon ook echt niks anders bedenken voor hem.

Daan wilde graag een andere kleur op zijn kamer. Het liefste zwart. Kind van zijn moeder ;-) wij vonden zwart toch net iets te donker en samen met Daan besloten dat het 'Max Verstappen Blauw'moest gaan worden. Hij wilde heel graag een Max Verstappen kamer! De posters moeten nog opgehangen worden maar dan is zijn kamer ook echt klaar.  Hij is er nu al zo blij mee, zo mooi om te zien! 

Onze slaapkamer wilde ik eigenlijk roze, met panterprint behang. Wederom vond Tom daar wat van dus hij is nu in een klei kleur. Heel donkergroen maar staat zo mooi in combinatie met ons grijze bed! Dus ook ik ben hier helemaal blij mee. 

Op de badkamer hebben we nieuwe douchekop + kraan geplaatst, nieuwe douchedeur. En het bad kreeg ook een opknapbeurtje. Ook een nieuwe kraan en douchekop werd hierin geplaatst. Alles in mijn geliefde zwart.

Boven op de zolder hebben we aan de ene kant een logeerkamer, met jawel! mijn geliefde panterprint. Ik ben er zo blij mee, het staat zo mooi. Nu nog een bed en ik ga er zelf slapen joh ;-) 

Tom had zijn mancave in de garage en die staat in het nieuwe huis op zolder. Die maakte hij zelf antraciet. 

Het dakterras bevindt zich op het zonnige zuiden, deze willen we nog leuk aankleden zodat we hier in de zomer ook echt lekker kunnen zitten. Ook gaan we een koelkast boven neerzetten want er moet wel wijn en bier gedronken kunnen worden he! 

De achtertuin staat nog op het lijstje om aangepakt te worden. Wat we daar precies mee willen, weten we nog niet. Hij is 4 meter langer dan onze oude tuin, en een meter breder. Plus het fijne da de garage aan het huis vast zit en niet in de achtertuin staat, zoals bij ons vorige huis. 

Inmiddels zijn we 2 weken geleden verhuisd, staat de nieuwe keuken een week te shinen in het hart van het huis en voelen we ons helemaal thuis. Er zijn nog een aantal dingen die gedaan moeten worden maar ben hard op zoek naar de juiste spullen. 

Ondertussen is Daan ook nog 4 geworden en hebben we zijn feestje gevierd. Gaat hij naar de basisschool en doet het super goed. Heeft het erg naar zijn zin en past zich gemakkelijk aan. Stijn had er wat meer moeite mee in het begin maar ook hij heeft inmiddels zijn draai gevonden. Ze slapen allebei de nachten goed door en hebben helemaal schik op hun nieuwe plek. Dit vond ik zo belangrijk en hoopte ook zo dat het goed zou gaan. Blij dat het allemaal zo is uitgepakt.

En straks ben ik nog veel blijer

Als ik dadelijk echt de allerlaatste doos heb uitgepakt op zolder, als we shutters hebben voor onze ramen, als de eettafel lamp er hangt. Als de nieuwe bank er staat, de nieuwe eettafel. Als het logeerbed er staat en de gordijnen boven hangen. Dan ben ik nog veel blijer als dat ik nu ben. Ik ben blij dat het er op zit, de verhuizing. Dat het grootste is gedaan. Het liep allemaal heel soepel. Zo dankbaar voor alle hulp die we hebben gekregen. Anders waren we nu nog bezig geweest denk ik. 

Wij kochten dus eigenlijk gewoon een klushuis. Al blijven we zeggen dat het wel mee viel.

Binnenkort op mijn instagram een home tour! Met voor en na foto's. Kan niet wachten. De keuken staat er al, dus neem zeker eens een kijkje. En mocht je nog tips hebben? Dan hoor ik dat heel graag.