Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Hoe heb jij het goede nieuws verteld?

Ik ben wel benieuwd hoe jullie de komst van jullie kleine bij jullie meest dierbare famlieleden / vrienden bekend hebben gemaakt?

Toen ik er achter kwam dat ik zwanger was, heb ik lang getwijfeld wat ik nu zou doen. Aanvankelijk wilde we het geheim houden tot na de eerste echo zodat het voor ons ook wat werkelijker zou zijn. Maar aangezien het mijn eerste zwangerschap was, wist ik niet dat je pas weken later een keer verwacht werd bij een verloskundige. Het zo lang geheim moeten houden voor ons directe familie vond ik niet prettig, want stel je voor dat er toch iets mis zou gaan? Ik was nog nooit zwanger geweest en hoe vaak hoor je wel niet dat iemand een miskraam heeft gehad dus misschien overkwam mij dat ook wel en dan zou ik dat verdriet toch ook willen delen met mijn familie, dus waarom niet de vreugde, hoe pril ook....

Maar hoe gingen we het vertellen... ik denk dat mijn moeder al een beetje de moed had opgegeven ooit oma te worden dus dat het een grote verrassing zou worden wisten we wel. Toch wilde we het niet zomaar zeggen dus besloten we een boekje voor ze te kopen waar ze herinneringen in zouden kunnen zetten "mijn kleinkind" stond er geloof ik op. Met het boekje hebben ze volgens mij nooit echt iets gedaan, maar het is wel grappig om de reactie te zien van mijn moeder (en daarna mijn vader) omdat ze dacht dat ze iets heel anders aan het uitpakken was.

Mijn man heeft hun reactie gefilmd. Veel mensen vroegen zich af of ze niets door had omdat ze het filmde. Maar dat had ze niet eens gezien want die apparaatjes zijn tegenwoordig zo klein en al had ze het gezien was het haar niet vreemd omdat we veel filmen en fotograferen.

Voor wie de reactie wil zien, dit is de clip! Ik ben benieuwd naar jullie verhalen!

http://www.youtube.com/watch?v=71lyeNw_UC4&feature=share&list=UUckw4jz3kuYq_9JnPd0J4kQ

 

 

10 jaar geleden

Wij hebben het opa & oma boek gekocht voor mijn ouders en het oma boek voor mijn schoonmoeder.

11 jaar geleden

Jeetje, wat een ontzettende lieve reactie van je ouders. Ik heb het mijn vader over de telefoon verteld. Kon niet anders die woonde te ver weg. Met mijn moeder had ik toendertijd geen contact dus heb ik dit soort reacties niet gehad. Achteraf baal ik daar wel van hoor.

11 jaar geleden

Leuk jullie reacties te lezen en leuk te horen dat jullie het filmpje leuk vinden. Ik ben blij dat mijn man toen de camera aangezet heeft is toch een moment en reactie die je nooit meer terug krijgt. Wat lijkt me dat een schattig gezicht Sette, die kleine die naar je buik wijst en ook nog baby zegt too cute <3

11 jaar geleden

Gaaf filmpje! Bij de eerste hebben we beschuit met muisjes geserveerd bij de koffie. En bij de tweede lieten we onze zoon, toen anderhalf, het vertellen. Wij vertelden tegen de familie dat hij een geheimpje had. Hij wees vervolgens naar mijn buik en zei baby. Was wel even oefenen hoor, haha