Snap
  • Nieuws
  • Zwanger

Het grote baby nieuws

We vertelden onze familie dat er een baby kwam met de zin: Wij gaan niet met zijn tweeën verder.

Al jaren kwam steeds de vraag weer naar voren: worden we al oom en tante? Gek werd ik er van. ik was er helemaal niet mee bezig. Een kinderwens had ik op dat moment ook niet echt. 

Twee jaar geleden met de verjaardag van mijn man hebben we de knoop door gehakt, een kleintje zou ons leven wel heel erg gaan verrijken. Gelukkig was het snel 'raak'. Met mijn verjaardag (zes weken later) had ik een positieve test in mijn handen. Op de verjaardag van mijn man kreeg ik nog bonje met mijjn schoonzusjes. Ze zaten te gissen: waarom drink je niet? Ben je soms zwanger? Ik werd giftig: NEE ik ben niet zwanger en hou eens op met je gezeur. Ik drink wel vaker niet als ik geen zin heb in een borrel. Drinken omdat het moet doe ik gewoon niet.

Goed in de zomer was het dus tijd om iedereen in te lichten dat de families een kleine gup er bij kregen.

de ouders hebben wij een souvenir van vakantie gegeven: een kalender ingesteld op de uitgerekende datum. Mijn vader reageerde erg grappig: hij ging stoicijns verder met waar hij mee bezig was. maar al snel was hij weer op aarde.

de broers en zussen hebben we anders aangepakt. zij waren immers degenen die al jaren aan ons hoofd zeurden wanneer er een keer een baby kwam. we hebben hen uitgenodigd voor een zomer bbq (Doen we vaker met zn allen). ik zat gewoon aan de rose (nou ja, ranja met ijsklontjes). Ineens zegt mijn man, we moeten jullie wat vertellen. ze keken natuurlijk gelijk naar mijn wijnglas. Mijn man: wij gaan niet met zijn tweeën verder. Mijn man en ik bleven met strakke gezichten kijken (best moeilijk om niet in de lach te schieten op zo een moment). Mijn schoonzusjes maakten zich direct druk: Gaan jullie scheiden? Hoe moet dat met het huis? Je woont er net en hebt net een giga verboouwing achter de rug. Mijn man en ik bleven stil. Ineens zegt mijn zwager : of komt er een baby bij. Toen was er ineens allemaal vrolijkheid.

Wat zaten ze in de rats met zn allen. Ze konden het achteraf wel waarderen en snappen nu ook dat het echt niet leuk is om steeds aan iemand te vragen wanneer er een baby komt. De boodschap is bij hen wel aangekomen.

dit is de manier waarop wij het grote nieuws de wereld in hebben gebracht. Alle vrienden hebben wij het ook persoonlijk verteld. en tot op heden staat er niets van ons kindje op facebook. Een bewuste keuze, want zij kan er nu niet voor kiezen.

8 jaar geleden

Hier was het juist andersom. Niet zolang dat we samen woonden was ik zwanger en iedereen in de familie vond het wel heel snel. Maar ja ze vertrouwden(en nog steeds) m'n man niet. Ze kunnen er wat mee. Na al die jaren zien ze nog niet dat we het goed hebben samen. Moed ook eens zo'n plannetjes bedenken, lijkt me we leuk.

8 jaar geleden

Geniaal haha! En til niet te zwaar aan Facebook, is gewoon een handige manier om iedereen te laten weten dat 't goed gaat oid ;)

8 jaar geleden

Haha hilarisch! Wij kregen ook vaak de vraag wanneer het nou eindelijk eens ging gebeuren, heel vervelend. Inmiddels hebben we ee fantastische dochter van 7 maanden. Ook wij hebben er heel bewust voor gekozen geen foto's van haar op social media te plaatsen. Soms wel eens van de achterkant, maar niet met haar gezichtje in beeld. Ik krijg vaak vreemde reacties hierop, alsof mijn kindje publiek bezit is en ik haar moet delen met mijn facebook vrienden. Hoe ervaren jullie dit?

8 jaar geleden

Inderdaad, achteraf wel spijt van. Maar we waren zo bezig ons zelf in de plooi te houden... Vooral toen mijn schoonzusje mijn rosé ging proeven, of het wel echt ranja was.