Snap
  • Nieuws

Het geheim voor een gelukkige relatie

Het geheim voor een gelukkige relatie, dat wil iedereen wel weten! TeamSport startte hier een onderzoek naar waar 1.000 Britten aan mee deden. De uitslag is verrassend... Of niet?

Uit onderzoek blijkt dat het erg belangrijk is voor je relatie dat je genoeg tijd doorbrengt met je vrienden. Meer dan twee derde van de ondervraagden geeft aan dat ze niet genoeg leuke dingen doen met hun vrienden. Vooral de mannen geven toe dat ze veel ruzie hebben wanneer ze (te)veel tijd doorbrengen met hun partner. Zij zouden graag wat tijd vrij maken om hun vrienden wat vaker te zien.

Dating coach Suzie Parkus legt uit dat apart tijd van elkaar doorbrengen even belangrijk is als samen leuke dingen doen. “Een relatie betekent niet dat je onafscheidelijk hoeft te zijn. De test van een gelukkige relatie is juist dat je in staat bent om niet continu samen te hoeven zijn, maar elkaar juist los kunt laten.” Therapeut Hilda Burke legt uit dat geen enkele relatie perfect is. Ze adviseert om minimaal één keer per week met vrienden af te spreken of even tijd voor jezelf te nemen. 

Hoe zit het met jou en je partner? Geloof jij in 'me-time'?

Bron: Onderzoek TeamSport