Snap
  • Nieuws
  • ouders
  • tweeling
  • moeder
  • IVF
  • fout

Grote blunder in ivf-kliniek: vrouw bevalt van andermans kinderen

Het stel eist een schadevergoeding.

Een grote blunder in een ivf-kliniek in Amerika. Een vrouw uit New-York beviel in september van twee baby's, die niet van haar bleken te zijn. Ze moest de kinderen daarom afstaan. Het echtpaar heeft nu een rechtszaak aangespannen tegen de kliniek. 

Het Aziatische stel uit New York probeerde al langere tijd zwanger te raken. Toen dat niet op een natuurlijke manier lukte, besloten ze begin vorig jaar om een ivf-behandeling te ondergaan. Ze zouden er meer dan 100.000 dollar aan hebben uitgegeven. 

Bij ivf-behandelingen worden in een laboratorium een of meerdere eicellen van de vrouw bevrucht met sperma van de partner. De embryo's die daaruit ontstaan, worden teruggeplaatst in de baarmoeder van de vrouw, in de hoop dat ze zwanger wordt. 

Bij een tweede behandeling lukte dat bij de vrouw. Ze bleek zwanger te zijn van een tweeling. Ze waren door het dolle heen, maar vonden het opmerkelijk dat op een echo te zien was dat de vrouw zwanger was van twee jongetjes. Volgens de behandelend ivf-arts waren namelijk vier van hun vijf bevruchte embryo's meisjes. 

Bij de bevalling werd de schok nog groter. De baby's bleken niet Aziatisch. Uit DNA-onderzoek bleek dat de baby's geen kinderen waren van het echtpaar en dat ze zelfs geen familie waren van elkaar. De embryo's bleken van anderen afkomstig te zijn en het stel moest de baby's afstaan. 

Wat er met hun eigen embryo's is gebeurd, is voor het echtpaar compleet onduidelijk. Ze eisen een schadevergoeding voor hun fysieke en emotionele schade. 

Bron: RTL Nieuws