Snap
  • Nieuws
  • kind
  • trend
  • ouder
  • video

Gekke hype: houden baby's voor de gek door te doen alsof ze hun hoofd stoten

Het resultaat? Huilbuien en tranen.

De inspanning die sommige ouders leveren voor een 'grappige' video met hun kind gaat soms wel erg ver. Begin dit jaar besloten ouders dat ze het leuk vonden om een plak kaas in het gezicht van hun kinderen te gooien en inmiddels is er een nieuwe trend opgedoken op het internet. Ouders houden hun kinderen voor de gek en dit filmen. Wat ze doen? Terwijl ze hun kind vasthouden, kloppen ze op ramen of muren. Vervolgens troosten ze hun kind, waardoor het kind denkt dat het zijn/haar hoofd heeft gestoten. Het resultaat? Huilbuien en tranen.

Een compilatie van video's werd eerder deze maand gedeeld op Reddit. Dit heeft inmiddels al bijna 1.000 reacties opgeleverd. Verschillende ouders kozen ervoor om de video te zien als een illustratie van hoeveel invloed de reactie van een ouder kan hebben op een kind. Zo reageerde iemand: "Dit laat zien hoe sterk de reactie van een ouder is voor kinderen. Ik kan je niet vertellen hoe vaak mijn kinderen wel niet zijn gevallen en naar MIJ keken om te weten hoe te reageren. Ik bleef rustig, dus bleven zij dat ook."

Harvey Karp, M.D., auteur van The Happiest Baby on the Block, is het ermee eens dat kleintjes de emoties van hun ouders weerspiegelen. "Ik geloof niet dat deze kinderen oud genoeg zijn om echt te begrijpen wat hun ouders zeggen, maar ze kunnen de gezichtsuitdrukkingen en de toon van hun ouders lezen", zegt hij. "Als mama of papa er gelukkig uitziet, zal hun kindje glimlachen of zelfs lachen. Als mama of papa bang is, zal hun kindje bang zijn en huilen." Hij legt uit dat de emotionele communicatie gebaseerd is op gezichtsuitdrukkingen en - zoals psychologen het noemen - 'emotionele besmetting'.

Bekijk de videocompilatie hier. 

Vind jij dat dit soort video's kunnen? 

Bron: Parents

4 jaar geleden

Nee, ik vind dit niet kunnen. Op deze manier rommelen met emoties van kinderen vind ik heel fout en gemeen.