Snap
  • Nieuws
  • baby
  • thuiswerken
  • Corona
  • quarantaine
  • Coronatest

Error! ABC’tje: A-Baby-Corona situation!!

Wat te doen als je een baby hebt en Corona om de hoek komt kijken?

Mijn blog over mijn bevalling moet nog even op zich wachten, er zijn belangrijkere zaken die spelen! Namelijk: Corona!

In een vorige blog vertelde ik nog dat Corona 2020 juist wel fijn maakte, omdat we nog één keer echt veel tijd met zijn tweetjes konden doorbrengen en in alle rust alles klaar konden maken voor de komst van de kleine.

Maar nu is het 2021. 😱

En zul je net zien, dan komt Corona wél opeens om de hoek kijken! En word ik ziek. Het valt allemaal redelijk mee, koorts, hoofdpijn, spierpijn, duizelig en vermoeid, maar allemaal nog prima behapbaar. Het lijkt alsof ons ventje met mij mee voelt en hij is heel rustig op de dag dat de klachten beginnen. Ik slaap dus deze keer zijn middagdutjes maar lekker mee met zijn kleine friemellijfje in mijn armen. Maar naarmate het later wordt, begin ik me meer zorgen te maken. Wat als ik Corona blijk te hebben? Tegen de tijd dat ik naar bed ga besluit ik dat ik morgen een test aanvraag, als de klachten nog niet over zijn.

Die nacht haalt vriendlief onze knul uit bed, wat heel veel scheelt, want één stukje lichaam onder de dekens uit zorgt al voor zo’n koortsige kou-aanval. De volgende ochtend zijn de klachten wel minder, maar zeker nog niet over. Ik besluit dan ook meteen maar te bellen. Omdat ik een beroep in de zorgsector heb, kan ik gelukkig meteen terecht. Binnen n half uur al zelfs! Dat betekent dat ik met koppijn en een stinkend lijf van de koorts mezelf in n kwartiertje klaar moet maken. Best n uitdaging! Gelukkig heeft mijn vriend heel zijn rooster omgegooid en blijft -natuurlijk- thuis.

En daar staan we dan n half uurtje later. In de teststraat! Het doet me gek genoeg denken aan een festival: Het volgen van aanwijzingsbordjes, het file-rijden, de verkeersregelaars.. alleen nu de spanning van de test in plaats van spanning voor de leuke artiesten en de lol die gaan komen. Hopelijk gaat dát snel weer omgekeerd zijn in 2021..

Van de test zelf hoor je echt de meest uiteenlopende situaties. De één zegt dat ze nog nooit zoiets naars hebben meegemaakt (dat zijn meestal mannen die nog nooit hebben hoeven bevallen), de ander zegt dat het meeviel. Ik hoor bij die tweede groep, alhoewel ik liever beval (maar dan alleen omdat dan het resultaat sowieso veeel leuker is!) 

En dan kan het wachten thuis beginnen. Gek genoeg verdwijnen mijn klachten vrij snel bij thuiskomst. Over het dilemma afstand houden van mijn kind hoef ik dan ook niet lang na te denken: dat ga ik niet doen. Als de uitslag binnen is kan ik altijd nog een keer nadenken, maar nu blijft mijn ventje gewoon dichtbij mij! Ik geloof ook niet dat ik afstand kan houden van hem als ik Corona zou hebben, met nog volledige borstvoeding kan ik ook niet anders, hopelijk krijgt hij dan ook de anti-stoffen binnen. 

Het allebei samen thuiswerken is die dag een flinke uitdaging. Het lijkt wel een soort dans die we samen doen: moet jij bellen? Dan ik de baby, moet ik bellen, dan jij de baby, moet jij typen, dan ik de baby, moet ik typen, dan jij de baby. En de baby? Die wordt daar soms ook maar een beetje ongetierig van 🥴. 

Ik besluit dan ook dat ik echt nog niet kan wennen aan volledige quarantaine, ik mis mijn wandelingetje echt vandaag! 

Gelukkig. Is daar dan de uitslag: Negatief! Dat geeft lucht😌