Snap

En toen ineens was het toch raak! Zwanger!

Het moment dat ik wist dat ik zwanger was…. Wow ! In deze blog neem ik jullie mee naar dat moment!

Het moment dat ik wist dat ik zwanger was…. Wow ! 

Even terug naar september 2013. Op dat moment ben ik met de pil gestopt. We waren in juli getrouwd en in september gingen we op huwelijksreis. Op dat moment ben ik ook gestopt met de pil. Ondanks toch nog wel wat twijfels of ik er wel echt klaar voor was toch nog andere voorbehoedsmiddelen gebruikt. Dan kon ik in ieder geval alvast “ontpillen’” . Er stond na onze huwelijksreis een verhuizing te wachten dus dit speelde ook wel mee in het niet al eerder willen beginnen. Stel je voor het is in een keer raak en dan moet ik zwanger verhuizen. Ik zag het niet zitten. Uiteindelijk in oktober toch de knoop doorgehakt en zijn er voor gegaan ! De eerste 2 maanden vond ik het ergens nog wel oke dat het niet gelijk gelukt was, daar was ik ook echt niet van uit gegaan. Toen we eenmaal waren verhuisd begon het elke maand wel weer een teleurstelling te worden dat het weer niet gelukt was. Mijn menstruaties waren ook niet geheel regelmatig en hadden een bijzonder patroon. Hierdoor werd elke maand de verwachting gewekt dat het misschien wel eens zo kon zijn. Maar helaas na 7 maanden nog niet zwanger. Natuurlijk ook helemaal niet gek als je bedenkt dat het gemiddelde een jaar is, maar ja je wilt zo graag he. Na 7 maanden hadden we zoiets van we gaan eerst lekker op vakantie naar Turkije en dan als het nog niet raak is moeten we gezien mijn onregelmatige en vreemde menstruaties maar eens langs de dokter.
En toen ineens na 8 maanden had ik een positieve zwangerschapstest in handen! Ik had eigenlijk iets te vroeg getest en er was een heel licht streepje te zien. Mijn hard bonsde en dacht is het nu eindelijk zover?? Mijn man zei nog nee joh dit heb je wel eens eerder gehad, waarschijnlijk om de teleurstelling te voorkomen. Maar ik wist zeker dit hadden we nog niet eerder gehad. Twee dagen later opnieuw getest. Weer een licht streepje. Waar nu mijn man overtuigd was dat hij positief was begon ik te twijfelen. Na vele zwangerschapstesten en uiteindelijk een van Clearblue waar digitaal binnen 5 seconde op kwam te staan, ZWANGER, wisten we het zeker. Het is eindelijk gelukt !

Ik durfde gelijk niet meer op vakantie naar Turkije. Het zou mijn eerste reis naar Turkije zijn en ik begreep van veel mensen in mijn omgeving dat de eerste keer daar op vakantie vaak wel gepaard gaat met buikklachten. Dit vond ik doodeng met een klein mensje in mijn buik. Daarbij kwam nog eens het vliegen. Kon dat kleine mensje dat wel aan?
Mijn oma was in die periode ook ernstig ziek en ging hard achteruit. Vlak voor de vakantie leek het er niet op dat zij het tot na onze vakantie zou redden. Dit alles bij elkaar zorgde ervoor dat we besloten hebben de vakantie te annuleren en op een korte vakantie in Nederland zouden gaan.

Die periode was best heftig. Je bent dolblij van je zwangerschap, maar er staat verdriet tegenover. We hebben na lang twijfelen ervoor gekozen om het haar nog wel te vertellen. Dubbel omdat ze het nooit mee zou kunnen maken, maar wat was ze blij dat ze nog wist dat ik zwanger was! Ik heb haar nog net de eerste echo kunnen laten zien en een week later is ze overleden.

En nu is dat kleine mensje alweer een (bijna) peuter van 1,5 jaar! De tijd vliegt….

7 jaar geleden

Rotziekte is het. Wel fijn dat ze jullie zoontje , al heeft ze er veel te kort van kunnen genieten, nog heeft kunnen zien.

7 jaar geleden

Herkenbaar. Ik was vorig jaar een week met verlof toen m'n oma voor een aanhoudend griepje naar de huisarts is gegaan. Lang verhaal in t kort ze was van binnen al helemaal opgegeten door een rotziekte. Toen ons kleinste mannetje is geboren zijn we de dag erna direct op kraamvisite bij haar geweest. 5 weken erna overleed ze...

7 jaar geleden

Heftig! Heel mooi hoe jullie dit nog met haar gedeeld hebben!

7 jaar geleden

Wat heftig zeg. Lijkt me heel moeilijk dit zonder je moeder mee te maken. Idd boven zullen ze heel trots meekijken!