Terug
Blog header image

En dan gebeurt er dit, wie had dit ooit gedacht. (12)

Syd is 10 maanden oud. Hij is een happy mannetje. Mama zat er ff doorheen, maar daar werkt ze aan en dan gebeurt iets geheel onverwachts!
peetje80
6 jaar geleden

gefeliciteerd

Lindsy83
6 jaar geleden

Wat fijn dat je schuldgevoel ook weg was! Ik hoop dat je een voorspoedige zwangerschap hebt gehad!

EvaD
6 jaar geleden

De tijd vliegt met kindjes hé! Nu is hij alweer een grote jongen, geniet er maar lekker van!

Suus1990
6 jaar geleden

Geweldig lijkt me dat!! Heerlijk!! :)

Anoniem
6 jaar geleden

Heel herkenbaar, hier was mijn dochter 9 maanden toen ik zwanger raakte. Dat ontzwangeren namen we wel heel serieus. Dwars door de pil heen. Voorzichtig blij maar ook onzeker. Het is een zware zwangerschap geweest, een prachtige bevalling en mijn dochter is gek op haar broertje nu hij geboren is. Het is zwaar maar ook heel mooi.

Anoniem
6 jaar geleden

Wat bijzonder om te lezen, wij hebben onze eerste zoon ook gekregen via icsi en daarna nog 2 hele mooie meisjes als cadeau! Tussen nummer 1 en 2 zat maar 16 maanden, het is even druk maar wel genieten en heel bijzonder! Ben benieuwd hoe je het hebt ervaren nu ze ouder zijn, hier zijn ze echte vrienden!

Anoniem
6 jaar geleden

Ik herken je verhaal. Mijn kleine was drie maanden toen ik weer zwanger bleek te zijn. Totaal niet gepland maar zeer welkom omdat de zwangerschap van de eerste 5 jaar op zich liet wachten. Tussen beide meiden zit 1 jaar en 16 dagen. De dames zijn inmiddels alweer 6,5 en 5,5 jaar oud en kunnen niet met en niet zonder elkaar. Dikwijls worden ze zelfs voor een tweeling aangezien!

Anoniem
6 jaar geleden

Wat heerlijk! Proficiat! Op de 1e verjaardag van ons zoontje was ik 12 weken. Best pittig soms nu, 22 weken met zon energieke dreumes. Er bewust voor gekozen om zoieso het eerste jaar thuis te blijven bij de kleine maar zijn nu toch aan het overdenken om hem minstens 1x per week naar de peuter-oefenruimte te laten gaan. Dit zou eerder nog uitgesteld worden. Hele fijne zwangerschap gewenst.

Pien62
6 jaar geleden

Tussen mijn zus en mij zit 11 maanden... Vroeger was dit heel gewoon.

Diana_77
6 jaar geleden

Jazeker, alles verliep helemaal goed... N bofkont was ik

Diana_77
6 jaar geleden

Dank je.. ik heb echt 2 geweldige lieve boys

Diana_77
6 jaar geleden

Is het ook!!

Diana_77
6 jaar geleden

Ik ben na Syd nooit meer aan de pil gegaan, maar wat waren we er blij mee. En zij met elkaar!

Diana_77
6 jaar geleden

Hier zijn het ook dikke vrienden! Kunnen echt niet zonder elkaar..

Diana_77
6 jaar geleden

Das ook pittig, met maar 1 jaar verschil. Maar hoe ouder ze worden, hoe makkelijker het gaat

Diana_77
6 jaar geleden

Dank je. Ben ruim 4 jaar geleden bevallen.. Mijn blogs volgen elkaar allemaal op.. Ben pas een paar weken geleden begonnen te schrijven..

Diana_77
6 jaar geleden

Ja dat klopt. Maar vroeger kregen ze ook wel 10 kinderen... daar moet ik toch echt niet aan denken..

Anoniem
6 jaar geleden

Gefeliciteerd met je zwangerschap! Ik was 6 maanden na de bevalling alweer zwanger. Hier was het ook in eerste instantie een schok, maar door de adrenaline kon ik er enorm van genieten! Doordat het ook nog eens een vroeggeboorte was, zit er maar 14 maanden tussen onze dochters. Het is heerlijk! Het eerste jaar is pittig, maar daarna hebben ze zoveel aan elkaar. Echt genieten :)

Anoniem
6 jaar geleden

Allereerst gefeliciteerd, ik kan alleen maar zeggen geniet ervan! Ik beviel na 10 maanden en 10 dagen van mijn tweede meisje. Inmiddels is de oudste 2 en de jongste 1 jaar en 2 maanden. Heerlijk hoe ze met elkaar spelen, leren delen en echt een eenheid zijn!

Anoniem
6 jaar geleden

Herkenbaar. M'n zoontje was net 6 maanden toen ik werd verrast door m'n tweede zwangerschap!

Anoniem
6 jaar geleden

Ach mijn zoontje was 8 maanden toen ik weer zwanger was, hij is nu 15 maanden en ik ben 31 weken onderweg. Ook totaal ongepland maar nu wel geaccepteerd. Het kan dus nog veel vroeger haha

Blog header image

Stap voor stap, van proberen kan je leren

“Van proberen, kan je leren” roepen beide schoolgaande kinderen hier. Een mooie les van school voor een ieder van ons. Dat leren niet makkelijk is, weten we allemaal. Vooral als je perfectionistisch bent… kan dit best lastig zijn!

Senn kreeg Dessineo Characters, een tekentafel voor kinderen, van Jumbo Games. Echt iets voor onze Senn. Lekker kneuterig aan de eettafel bezig zijn, iets wat hij van kleins af aan al kon. Engelengeduld waar ik jaloers op ben. Hoewel hij nu ook vaak zo perfectionistisch wil zijn of bang is om te falen, dat het hem in de weg gaat zitten.

Als hij een idee heeft om te maken of een voorbeeld ziet denkt hij dit meteen goed te kunnen doen. Tja, dit werkt zo niet. Hoe kan je hier het beste mee om gaan he? Opvoed struggles. We blijven maar benoemen dat je van proberen kan leren, dat fouten maken mag (moet) en dat als hij hulp nodig heeft ons (of de juf) kan vragen.

Hoe leuk is dus deze tekentafel van Jumbo Games voor Senn. Erg goed voor zijn zelfvertrouwen! Stap voor stap maakt hij de mooiste creaties. Zelf zo trots en daarbij zoveel plezier. Regelmatig maakt hij de coolste personages als kleurplaat voor zijn broertjes.

Tekst gaat verder onder de foto.

TODO: Add alt to media
Zo makkelijk! 

Dessineo Characters is de opvolger van de “Dessineo leren tekenen”, die is geschikt vanaf 4 jaar. Dit is een mooie uitdaging vanaf 6 jaar. Het leuke is dat er meer dan 500 combinaties zijn te maken! Eindeloos variëren dus. Met een schuifknop bovenaan de tekentafel kan je de stappen zelf instellen.

De tekentafel is makkelijk in gebruik, je kan er gewoon een A4-papiertje op leggen en je eigen stiften/pennen gebruiken. Achterin de tekentafel zit een klep waar je de bijgeleverde stift en de sjablonen in kan bewaren, super handig en daardoor erg makkelijk op te ruimen en er weer bij te pakken.

Wij kunnen hem dus enorm aanraden! Ook een héle leuke cadeautip voor de komende (feest)maand! Je koopt hem hier.

Deze blog is geschreven in samenwerking met Jumbo Games. 

Mamaplaats
2 weken geleden

Wat leuk!

Joann123
20 uur geleden

Heel leuk!

Blog header image

Leren tekenen met Dessineo Characters

Wij mochten het nieuwe tekenbord (Characters) van Dessineo uittesten. Nou en ik kan je zeggen, dat is echt zo’n grote hit geworden hier. 

Sinds ie hier ligt word ie bijna dagelijks gebruikt. Ze vinden het echt zo leuk om ‘eigen kleurplaten’ te maken. Met dit tekenbord kun je dus echt heel veel verschillende karakters tekenen. En je fantasie de vrije loop laten. Je hebt namelijk verschillende kaartjes waar de hoofden, buikjes, en benen op staan en deze kun je allemaal met elkaar matchen waardoor je hele grappige poppetjes kunt maken. 

Hoe werkt het?

Je legt de kaartjes op het bord, legt er een tekenblaadje op en dan zet je het 1e lampje aan. Zo kun je de eerste lijnen overhalen. Heb je dit gedaan dan zet je de lamp op stand 2 en krijg je meer lijntjes te zien die je kunt overtrekken. En bij de laatste stap kun je nog de details overtrekken. Zo leer je stap voor stap de tekening te maken.

In het donker

En wat het natuurlijk nog leuker maakt is dat je het het beste in het donker kan doen. Zo zie je het lampje en de lijnen extra goed. En de kinderen vinden het fantastisch! Is de kleurplaat klaar, dan vinden ze het dus helemaal leuk om hun eigen gemaakte kleurplaat in te kleuren. Hier zijn ze dan echt zo trots op. Zo leuk om te zien!

En meteen een goede tip voor sinterklaas 😉. Want het is niet alleen leuk, maar natuurlijk ook leerzaam en goed voor de motoriek! Je koopt hem hier. 

Toedeelssss.

Deze blog is geschreven in samenwerking met Jumbo Games. 

Blog header image

“Mama, deze wilde ik precies hebben!”

Mamaplaats-hoofdredacteur Laura Hogendoorn liet haar dochter Maia de nieuwste poppen van L.O.L. Surprise! testen

Of ik poppen wilde testen? Daar hoefde ik met een dochtertje van 4,5 in huis niet lang over na te denken. Maia is een echt poppenmeisje. En dat deze poppen van L.O.L. Surprise! er ook nog eens heel cool uitzien, maakte de keuze nog makkelijker.

TODO: Add alt to media

Voor iedereen een favoriet

“Mama, deze wilde ik precies hebben!”, riep Maia toen ik ze tevoorschijn haalde. Eerst speelde ze dat het twee prinsessen waren, later waren ze verliefd op elkaar en daarna werkten de poppen in een dierentuin. En dat vind ik als moeder ook het leuke: je kunt er alle kanten mee op. Helemaal omdat de L.O.L. Surprise! poppen allemaal anders zijn. Zo kun je altijd voor de pop kiezen waar jouw zoon of dochter zich het beste mee kan identificeren. Of je nou een kind hebt dat alleen maar jurken aan wil en van roze houdt of juist een stoere wildebras in huis hebt, er past er altijd wel één van de poppen perfect bij jouw kind.

TODO: Add alt to media

Mama even rust

Helaas voor mezelf, Maia lijkt ontzettend veel op mij en praat -net als ik- van ‘s ochtends tot ‘s avonds non-stop. Vrij vermoeiend soms haha. Maar ook als je geen prater in huis hebt, is er als moeder toch gewoon niks fijner dan als een kind zich even alleen vermaakt? Zonder jou te storen.

En ik moet eerlijk bekennen, ik heb wel een beetje met haar nieuwe, roze en blauwe vriendinnen te doen. Want Maia heeft het gepresteerd om de hele middag onafgebroken tegen ze aan te praten. Maar ondertussen kon ik eens een keertje genieten van een WARM kopje koffie! Win-winsituatie toch?! :) 

TODO: Add alt to media
TODO: Add alt to media

Gun jij jezelf als moeder nou ook even een momentje rust én wil je ook nog eens de fantasie van jouw kindje prikkelen? Bekijk dan ook eens de andere poppen die ze in de collectie hebben. Of psssttt…. ideetje voor de feestdagen!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met L.O.L. Suprise! 

TODO: Add alt to media
Anoniem
1 dag geleden

Bijna niemand heeft zijn hond in Nederland het is een dalmatiër namelijk

Blog header image

Zwangerschapsdonders

Eerlijk is eerlijk
Zwanger worden het lijkt voor iedereen zo vanzelf sprekend, als je 1 kindje hebt word er na 1,5 a 2 jaar gevraagd wanneer komt de 2de? Ook zo’n vanzelf sprekende vraag. Wij hebben ruim een jaar op de dag moeten wachten waarop de test eindelijk positief was en toen! Toen dacht ik alleen maar oh nee!, nu zit het erin en moet het er ook weer uit!! Tijdens een gesprek met mijn verloskundige toch wat dieper op de angst in gegaan. Ik was bang voor het onbekende, de pijn die niemand kan beschrijven, de tijd na de bevalling en het ziekenhuis. Tijdens de zwangerschap heb ik veel gelezen en opgezocht waaronder de echte waarheid en niet de roze wolk praatjes. Ja het kon me nog banger maken, maar mij heeft het helpen relativeren. Ook ben ik zwangerschapsyoga gaan doen dit raad ik iedereen aan! Wat heeft dit me door de bevalling heen geholpen. Yoga is echt niks voor mij en tijdens de eerste yoga les ben ik dan ook bijna in lachen uitgebarsten. Zat ik dan met onbekende vrouwen om me heen met mijn ogen dicht diep in te ademen en lang uit. Ik voelde de lach vanbinnen al kriebelen, stiekem heb ik even door mijn wimpers heen gegluurd of iedereen echt met haar ogen dicht zat. Ja iedereen zat zo, Okee diep in ademen en lang uit pfffff. Dat gevoel en stralen wat mensen altijd benoemen als ze zwanger zijn dat was ver te vinden bij mij. Ik schaamde me hiervoor maar aan de andere kant dacht ik, ik ben gewoon niet “insta” perfect. Die groeiende buik walgelijk! Het nadenken over wat ik wel en niet mocht eten bah bah! En dan heb ik het nog niet eens over hoeveel uur ik kon slapen! Werken eten slapen was mijn ritueel haha. Na een week of 25 begon ik pas met genieten, de kleine meid was beweeglijk en ik had energie. De groeiende buik werd nu een echte babybelly hierdoor durfde ik hem eindelijk echt te tonen maar die glow waar iedereen het altijd over heeft, die was echt stuk bij mij. Ik kwam er achter dat eigenlijk best veel vrouwen deze gevoelens hebben alleen word er nooit over gesproken.Rond week 28 voelde ik de kleine meid minder dan normaal jeeetje wat een twijfel krijg je dan en stress! Een extra check bij de verloskundige en door naar de ecg scan voor de bewegingen en hartslag. Uit de extra echo bleek dat ons kleine meisje niet zo klein was… ik ging het ziekenhuis uit met een doorverwijzing voor een bloedsuikertest, zwangerschapsdiabetes… oh my dat betekend 3 keer ja 3 keer in 3 uur tijd bloed af nemen en een mega zoet drankje op je nuchtere maag. Nou het bloedprikken dat is alle 3 de keren uitzonderlijk in 1 keer goed gegaan. Dat drankje? Als ik eraan denk draait mijn maag een extra rondje, zo zoet en zo veel niet een shot glaasje ofzo… nee echt 1,5 beker vol! Nou ja dat meisje in mijn buik die genoot er in ieder geval van, want ze was goed aan het dansen. Uitslag geen diabetes, maar wel extra groei echo’s (helemaal niet erg dat extra gluren).Bij de laatste groei echo het advies gekregen om bij 38weken te gaan inleiden. Huh wat error!!! Dat is over 4 weken!! Dit hele inleiden verhaal heb ik besproken met mijn eigen verloskundige en die was het er niet mee eens. Tja wat doe je dan.. door een gesprek aan te vragen met de gynaecoloog ben ik erachter gekomen dat mijn gevoel zei niet over die 40 weken heen. ik koos de midden weg van mijn eigen verloskundige en van de gynaecoloog in het ziekenhuis. Bij 38+3 voor de eerste keer gestript bij 39+1 nog een keer en wat bleek 1/2 cm ontsluiting! Dit gaat het worden, vannacht komt ze maar helaas ik werd de volgende ochtend na een goede nacht wakker met geen teken van een bevalling. Op deze dag een doorverwijzing gekregen om een afspraak te maken voor inleiden. Bij 39+4 nog een keer gestript maar helaas het mocht niet baten. Op 4-8-2022 mochten we om 5.30 uur bellen of mijn plekje nog vrij was. En dat was hij om 6.30 uur moesten wij ons melden op de afdeling van het geboorte zorgcentrum in Hoorn.