Snap
  • Nieuws
  • #kinderopvang
  • toeslagenaffaire

Eerste gedupeerden toeslagenaffaire ontvangen compensatie

Het bedrag dat ze eerder kregen wordt aangevuld tot 30.000 euro.

De toeslagenaffaire is veel in het nieuws geweest, maar vandaag staat het onderwerp in een wat positiever daglicht. De eerste 470 gedupeerden hebben namelijk de beloofde compensatie ontvangen. Er is al eerder een bedrag uitgekeerd en dat wordt nu aangevuld tot 30.000 euro. 

Er zijn nu zo'n 16.000 gedupeerden bekend, het streven daarvoor is om iedereen die zich voor 15 februari heeft gemeld uiterlijk op 1 mei compensatie te geven. Eerst zijn gedupeerden aan de beurt die eerder al compensatie hebben gehad. De 470 gedupeerden die nu zijn gecompenseerd, hebben al eerder een compensatie gehad, die is gisteren aangevuld tot 30.000 euro. 

Mogelijke compensaties 

Ook zijn er ouders die een hoger bedrag aan toeslag hebben misgelopen of hebben moeten terugbetalen, voor hen geldt dat zij ook het bedrag boven de 30.000 euro vergoed krijgen. Voor ouders die kampen met materiële of immateriële schade door de toeslagenaffaire, is het mogelijk om aan te kloppen bij de Commissie Werkelijke Schade. Daarnaast kijkt het kabinet ook naar andere mogelijkheden om de gedupeerde ouders te helpen en hun leven weer op de rit te krijgen. 

Bron: RTL Nieuws