Snap
  • Nieuws
  • geld
  • boek
  • lezen
  • voorlezen
  • kinderboek

Deze kinderboeken kunnen duizenden euro's waard zijn

Heb jij ze nog liggen?

Heb jij toevallig nog een doos met rommel van vroeger op zolder staan? Pak die er dan snel bij! Er zijn namelijk kinderboeken die duizenden euro's waard kunnen zijn. 

Rupsje Nooitgenoeg

Iedereen kent het verhaal van Rupsje Nooitgenoeg (The very hungry caterpillar) van kinderboekenschrijver Eric Carle. Het is nog altijd een van de populairste boeken in zijn categorie. Online kun je het boek al bestellen voor 6 euro, maar als je een exemplaar in huis hebt uit het jaar 1969 (het jaar van publicatie), dan kun je zomaar eens duizenden euro's rijker zijn! Dit exemplaar kan namelijk zo'n 14.000 euro opleveren, mocht hij nog in goede staat zijn. 

Max en de Maximonsters

Een andere klassieker die je maar beter kunt bewaren is Max en de Maximonsters (Where the Wild Things Are), geschreven door Maurice Sendak. Een originele editie uit 1963 kan bijna 6.000 euro opleveren. In de afgelopen vijftien jaar is dat bedrag bijna verdrievoudigd. Wacht je nog een paar jaar, dan kan dit bedrag dus nog veel hoger worden. 

Eerste editie

Boeken uit de jaren tachtig en negentig zijn ook al snel een paar honderd euro waard, zoals The Polar Express en The Gruffalo. Sowieso zijn eerste edities van wat voor klassieker dan ook veel geld waard. Denk bijvoorbeeld aan Winnie de Pooh, Alice in Wonderland, The Hobbit en Charlotte's Web. Ook een eerste editie van de originele Bloomsbury hardcover-uitgaves van Harry Potter leveren al snel 20.000 euro op. 

Om erachter te komen of je in bezit bent van een waardevol boek, kun je het beste in de binnenkant van het boek de editie en datum opzoeken. Daarna kun je Googelen wat jouw editie waard is. Mocht er een pagina missen, dan levert dat niet zoveel meer op. Een paar scheurtjes of vlekken kunnen daarentegen geen kwaad. Op naar zolder dus! 

Bron: GoodtoKnow

10 maanden geleden

Billy turf

10 maanden geleden

Bambi groeit op

10 maanden geleden

1979

1 jaar geleden

Donald duck 1966