Snap
  • Nieuws

Deze auto bewegende babywieg laat je kindje in slaap vallen

Waar elke mama wel op zit te wachten: een babywieg waardoor je baby snel in slaap valt. Nou mama's, we mogen met z'n allen autofabrikant Ford dankbaar zijn!

Dan zou je vast denken, waarom ontwikkelt een autofabrikant een babywieg? Dit komt omdat de babywieg specifieke bewegingen en geluiden maakt van een auto. Klinkt heel gek, maar volgens de autofabrikant is dit slaapverwekkend. De wieg heet "De Max Motors Dreams". 

Hoogleraar biofysica Raymond van Ee zegt: "Bewegingen maken mensen moe. Niet alleen baby's, maar ook volwassenen vallen in slaap van beweging en ritme. En dat is in een auto vooral aanwezig."

"Sommige ouders rijden uit pure wanhoop maar rondjes met hun kind midden in de nacht," vertelt slaapexpert Stephanie Lampe. Het is namelijk zo dat een baby het schommelen van de auto vergelijkt met de bewegingen in de baarmoeder. Dit is dan ook de reden waarom sommige baby's in slaap vallen bij een autoritje.

Is de Max Motor Dreams-wieg van Ford een wondermiddel? Wij van de redactie zijn erg benieuwd! Helaas is het nog even afwachten om de resultaten van deze wieg te zien, aangezien het voor nu nog een concept is. Er bestaat tot nu toe nog maar één Max Motor Dream wieg. Deze wordt verloot onder iedereen die een proefrit maakt in een Ford Max. 

Bron: YouTube