Snap
  • Nieuws
  • dochter,
  • stiefvader,misbruik

De woorden die je nooit wil horen

Verstijfd, verschrikt... Eigenlijk zijn er geen woorden voor als je dochter je vertelt dat ze het idee heeft dat er iets niet klopt met de manier waarop haar stiefvader met haar omgaat. De woorden die ze zei die van alles in mij los maakten maar vooral het woord: "Neeeeeeee".

Je komt in een achtbaan terecht, 1 nog sneller en onhelspelender dan waar we al in zaten gezien mijn beide kinderen net even anders zijn dan 'gemiddeld'.  Wat nu... wat is de volgende stap? Niets dat je hierop voorbereid. 

Onmacht, radeloosheid, woede, alles over valt je. En ondertussen blijf je rustig, moet je rustig blijven, want deze lieve bijzondere kinderen waarvan ik de moeder mag zijn, zijn zo close met mij dat als ik instort het einde zoek is.

Mijn grootste angst wordt werkelijkheid, mijn onschuldige dochter die nog geen vlieg kwaad doet, die altijd het positieve in mensen ziet, die een vreemde op straat aanspreekt om een complimentje te maken. Juist van dit meisje is misbruik gemaakt.

Had ik het kunnen voorkomen? Speelde mee dat ze moeite heeft met communicatie? Wat ging er mis...

4 jaar geleden

Oh lieve vrouw wat erg. Wat ging er mis? Niets bij jou en je dochter. De dader heeft bewust misbruik van jullie gemaakt. Afschuwelijk. Heel veel licht en liefde gewenst.

4 jaar geleden

Ik weet dat dit ontzettend moeilijk is,maar neem het jezelf niet kwalijk. Wees blij dat je dochter het vertrouwen voelde om het je te vertellen. Ik heb zelf jaren in een misbruiksituatie gezeten waarbij ik het mijn moeder niet durfde te vertellen omdat mijn vader (gescheiden ouders) me niet geloofde en me uitlachte toen ik het hem vertelde na jaren moed verzamelen. Jouw dochter vertrouwd je genoeg. En jij handelt. Heel goed. Knap. Moedig

4 jaar geleden

Ontzettend heftig! Inderdaad de woorden je als moeder nooit wilt horen van je dochter. Heel veel sterkte met deze hectische achtbaan.