Snap

De vijf domste manieren om je zwangerschap aan te kondigen

Een paar weken geleden maakte Beyoncé haar zwangerschap met heel wat toeters en bellen bekend. Beyoncé vertelde haar zwangerschaps nieuws voor het oog van miljoenen televisiekijkers die aan hun scherm waren gekluisterd voor de jaarlijkse MTV Music Video Awards. Na haar aankondiging kon er nog maar over één ding gepraat worden: B's baby. Zij die een award in de wacht sleepten werden in de schaduw van de r&b-zangeres geduwd. Een zwangerschap aankondigen, ja, maar doe het alsjeblieft niet op een feestje van iemand anders.

Dit zijn de vijf verschrikkelijkste manieren om te vertellen dat je in verwachting bent:

1.    Brieven versturen "Wanneer je ontdekt dat je zwanger bent dan wil je dat liefst zo snel mogelijk met de hele wereld delen. En toch: naast je ouders, je partner en je beste vriendin (en natuurlijk jijzelf) zijn er maar weinig mensen die een gat in de lucht zouden springen wanneer ze het nieuws vernemen. Maak er dus geen groot circus van door een heleboel brieven te versturen, dat is pure geldverspilling.

2.    Facebook "Je hebt Facebook en je hebt Facebook. Van zodra je jouw beste vrienden en familie het heuglijke nieuws hebt verteld, is het tijd voor de volgende stap: je maakt je zwangerschap 'officieel' op je Facebookpagina. Tot daar, en niet verder! Niemand zit te wachten op een speciaal aangemaakt profiel van jouw foetus waar je de allerlaatste berichten over je zwangerschap neerpent, of iedereen vertelt over hoe ziek je wel niet bent. 3.    Het onthul-het-geslacht-feestje "Elke reden om een feestje te bouwen is een goede reden, toch? Mis. Je raakt geen druppel aan tijdens de zwangerschap, maar wanneer al jouw vriendinnen op het geslacht van jouw ongeboren baby klinken, zit jij er maar wat bij. Het is zoals een babyshower, maar nog een tikje erger dan dat. Veel , veel erger eigenlijk. Jouw kind is een geschenk uit de hemel, zo veel is zeker. Maar of dat geschenk ook echt een feestje nodig heeft om zijn of haar geslacht te onthullen?"

4.    YouTube "Op dit eigenste moment zijn er bijna tweehonderdduizend mensen die denken dat YouTube de beste manier is om te vertellen dat er een kleine spruit in aantocht is: "Hey, we zijn superblij dat we zwanger zijn, joepie!" Hoe goed of hoe slecht jouw videobewerking-skills zijn, maakt eigenlijk helemaal niks uit: jouw zwangerschapstest hoeft écht niet op het internet te belanden. Wil je toch gebruik maken van de videosite om het nieuws aan te kondigen? Verander dan de instellingen van je filmpje zodat enkel je vrienden en familie die ver weg wonen, het kunnen zien." 5.    Op iemand anders zijn/haar feestje "Op een feestje van iemand anders vertellen dat je in verwachting bent? Hoe blij je familie ook is, toch hoort zulk nieuws helemaal niet thuis op iemand anders zijn feestje. Geniet van het feest en wacht nog een paar dagen. Het is een feest van iemand anders en niet die van jou. Wat is volgens jou de meest irritante manier om een zwangerschap aan te kondigen?