Snap
  • Nieuws
  • ziek
  • Chronischziek
  • samensterk
  • benauwd
  • Corona

De bij effecten van corona

Zoals velen van jullie weten, ben ik zwaar asmatisch en in het begin van de corona crisis moest ik heel voorzichtig zijn omdat mijn medicatie niet goed ingesteld stond en de artsen niet weten / wisten wat dit virus met mij zou doen. Na een aantal maanden, had ik groen licht gekregen om weer terug de maatschappij in te keren, wat ik dan ook, uiteraard met alle regels en adviezen van dien, aan hield. 

Ook ik zag met de week de cijfers oplopen. Weer een nieuw dagrecord aan besmettingen. De waarschuwingen van de artsen, de reguliere zorg komt in gevaar. Helaas is er nog steeds een groep die het virus onzin vindt, zijn er mensen die zeggen dat het niet bestaat, geven illegale feestjes, etc.

En dan nu... sinds vorige week begon ik benauwd te worden. Normaal gesproken ga ik naar de huisarts, krijg een prednison kuur en knap op. Maar door de corona, moest ik eerst een test afnemen voordat de medicatie opgestart kon worden. Na pas een week kreeg ik de uitslag. Gelukkig geen corona. Maar wel hebben mijn longen een enorme klapper te voortduren gekregen. Er is direct door de huisarts gestart met een zwaardere prednison kuur. Helaas sloeg / slaat deze kuur niet aan. Na drie dagen heb ik de huisarts opnieuw gebeld, en hij heeft contact opgenomen met mijn eigen longarts in het ziekenhuis. 

Het komt er op neer, dat ik eigenlijk opgenomen moet worden, maar door de huidige corona crisis, is het momenteel te gevaarlijk voor mij om in een ziekenhuis te zijn. Met heel veel verneveling en medicatie moet ik mijn dagen door te zien komen. A.s. dinsdag heb ik weer een gesprek met de arts en zal ik verder horen hoe en wat.

Ik probeer er zoveel mogelijk voor mijn kindjes te zijn. Extra lang knuffelen in bed, een puzzel op de bank, samen kleuren, etc. Maar de echte zorg voor mijn kindjes is heel zwaar nu. 

Maar lieve mama's, papa's, iedereen, alsjeblieft, al geloof je nog niet in al die cijfers, de doden, de besmettingen, etc. Houd je alsjeblieft aan de regels. Hoe erg is het nu om dat mondkapje te dragen, die 1.5 meter afstand te houden. Heel even die feestjes links te laten liggen?

Hoe erg is het als jouw vader, moeder, oma, opa, man, vrouw, kind, niet behandeld kan worden aan iets onschuldigs, wat straks veranderd in iets ernstigs omdat de artsen te druk waren met andere zaken. 

We moeten dit samen doen en dat kunnen wij! Blijf gezond, en pas goed op elkaar.

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij Hayley1989?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.