Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

De andere laatste loodjes!

Toen mijn zomervakantie eindelijk begonnen was kon ik gewoon rustig genieten van mijn zwangerschap. Iedereen zei me steeds, je moet wel genieten. Het is allemaal niet makkelijk maar probeer nou te genieten! Dus dat ging ik proberen. Mijn moeder en ik hebben dan ook lang getwijfeld of we op onze geplande vakantie naar Denemarken moesten gaan of niet! Het was daar vertrouwt want we kwamen er nu al jaren en bovendien moest ik nog wel even. Ik vlieg niet uit principe dus het enige was dat ik "op tijd" terug moest zijn in Nederland. Want hoogzwanger terug dat vond de dokter niet zo'n leuk idee maar vakantie zou misschien wel goed voor me zijn. Nou dat was het ook ik heb genoten. Van mijn vakantie, van het prachtige land, van alle lieve mensen die steeds aan me vroege hoe het ging en hoe het nu was! Ik had vrij weinig last van mijn zwangerschap, soms last van enorme honger maar dat was eigenlijk maar heel af en toe. Was niet misselijk en had eigenlijk geen last van alle andere mogelijk zwangerschapskwaaltjes! Het enige wat me op viel was dat ik op benzine tankstations niet meer mijn neus dicht kneep omdat het zo stonk, het rook eigenlijk best wel lekker soms. Maar het viel me wel op dat de shell lekkerder rook dan de 'ander benzine tankstation van een of ander Deens merk volgens mij?!' 
Ik heb een top tijd gehad en kwam thuis met al heel veel super schattige baby spullen. Zo zag ik een super schattige ROZE knuffel staan met een belletje er in. Ik kon het niet laten staan en was helemaal verliefd op de knuffel. Als mijn kindje hem niet wou dan wou ik hem wel. Ik heb echt genoten van mijn zwangerschap en toen we terug naar huis moesten hadden we het volgende al bedacht we zouden een paar dagen terug naar huis gaan en dan door naar mijn oma.

Mijn oma is verpleegster geweest en heeft dus ook veel met zwangere vrouwen te maken gehad. En ze vond het altijd super als ik langs kwam met mijn nu toch al wel dikker wordende buik. Daar wou ik graag het laatste deel van mijn vakantie door brengen en daar zouden mijn moeder en ik ook meteen plannen maken over de laatste paar maanden van mijn zwangerschap. Ik zou over een paar weken eigenlijk weer naar school moeten maar we hadden al besloten dat ik een jaar over zou slaan en pas volgende jaar veder zou gaan. Gewoon omdat ik dan de laatste maanden van mijn zwangerschap rustig aan kon doen en ik straks als ik een kindje had niet bezig hoefde te zijn met school. Iets wat ik hoopte te kunnen combineren eigenlijk  maar we hebben besloten dat ik toch maar een jaar zou wachten en daar was ik het eigenlijk ook wel mee eens!

Mijn moeder zou na de vakantie weer gewoon moeten werken en ik eigenlijk ook want we moesten wel een kindje financieren. Dus werden er plannen bedacht en oplossingen verzonnen. En de laatste maanden leken zorgeloos voorbij te kunnen gaan.

10 jaar geleden

Wat een bijzonder verhaal. Ik kan me niet voorstellen hoe moeilijk dit alles voor je moet zijn geweest. Een heel indrukwekkend verhaal.

10 jaar geleden

ben nu inhaalslag met je verhaal bezig, ik zit er helmaal in. op naar de volgende

10 jaar geleden

Spannend! Ben heel benieuwd hoe het afloopt! En wat goed dat je dit weet te verwoorden!