Snap
  • Nieuws
  • ziekzijn
  • Corona
  • quarantaine

Daar zit je dan met Corona

25 september besloten ik en mijn vriend samen een weekend weg te gaan na mijn schoonzus samen met Raysha. Op gepaste afstand. Raysha had haar oom en tante al even niet gezien, we wilde daarom graag langs gaan. Het was een heel leuk weekend tot op zondag. Mijn zwager was de avond van te voren buiten geweest in een shirt in de kou. Dus in de ochtend heel erg ziek geworden, koorts, zweten, noem maar op. En wij dachten ja wat nou als hij Corona heeft, dan moeten we opletten. Mijn schoonzus heeft een test aangevraagd. Dus mijn zwager zou zich woensdag laten testen. Afwachten dus.

Toen de maandag kreeg ik keelpijn maar dacht er niet veel van, ik mocht ook gewoon gaan werken. ( werk als huishoudelijk hulp). Wij kunnen afstand houden van de mensen en ben dus gegaan. Het bleef bij keelpijn tot de volgende ochtend ik werd verkouden, naar mijn cliënt gegaan en hij heeft zelf aangegeven dat hij liever niet had dat ik kwam. En dit begreep ik.  Ik ben naar huis gegaan en me ziek gemeld en een test aangevraagd. Woensdagavond kon ik me laten testen. Ik kreeg er koorts bij. Maar ik dacht er nog niks van. Mijn ouders mochten gewoon gaan werken en ik heb Raysha thuis gelaten. Zij werd ook verkouden en kreeg koorts. Mijn vriend werd ziek. Het ging snel allemaal. Woensdag avond bracht mijn stiefvader mij na de teststraat. Ik was erg paniekerig maar het viel mee. Donderdag moest mijn dochter na de huisarts omdat ze al 3 dagen koorts had. Ze sliep veel, at slecht. De huisarts vertelde dat ze erg vrolijk was en ze dacht aan tandjes vanwege de koorts. Weer naar huis en Raysha was al snel van haar koorts en verkoudheid af. I tegenstelling tot mijn vriend en ik kwamen er alleen maar meer klachten bij.

Vrijdagochtend kregen we te horen dat mijn zwager Corona had en moest in quarantaine. De kans was nu groot dat wij het ook hadden.

Ik voelde me opzich prima ook al had ik veel klachten.

Vrijdagavond kreeg ik telefoon en ik was Corona positief. Dit betekende dus ook dat de rest ook zou hebben en Raysha het al heeft gehad. Wij moesten dus in quarantaine. Ik kan vertellen met zoveel mensen 10 dagen of langer in huis en niet weg mogen, was erg vervelend. Mijn moeder, vriend en stiefvader hebben zich ook laten testen. Mijn zusje wilde niet. Mijn moeder en vriend waren positief en stiefvader negatief. Mijn zusje dacht het wel te hebben. Vond het vooral erg voor mijn moeder omdat ze longpatient is. Maar ze kwam er gelukkig goed vanaf. We waren allemaal snel beter maar zijn wel snel moe of snel buiten adem. Onze smaak is anders. Ik ben blij dat het allemaal goed is gegaan.

We zijn nu nog meer voorzichtig.