Basisscholen in staking
Vandaag voeren leraren actie, in de vorm van het eerste uur geen les geven. Dit om de werkdruk in het basisonderwijs te verlagen en de salarissen te verhogen. Ook het oplopende tekort aan docenten willen ze tegen gaan.
Ook is er om 16:00 (na schooltijd dus) een bijeenkomst op het Malieveld in Den Haag om de eisen kracht bij te zetten.
Basisschoolleraren verdienen 20 procent minder dan collega’s in het voortgezet onderwijs. Onderwijsorganisaties: Algemene Onderwijsbond (AOb), CNV Onderwijs, de PO-raad en PO in Actie willen dat dit verandert. 85% van alle basisscholen in Nederland nemen deel aan de staking. Dat betekent heel wat ophef: veel ouders lopen vertraging op in de ochtend.
Doet de basisschool van jullie kindjes mee aan de staking? Wat vind jij hiervan?
anoniem2017
Juist en daar is mijn punt dat ik het nut niet zie om een uur minder les te geven aan de kinderen die alles al achter de rug hebben. Er is al bekent dat ze over zijn of niet. Dus je doet niet iets waar ze van bovenaf ( die er iets over te zeggen hebben) mee zitten. Ik zou zeggen wij geven alleen les. En dan die administratieve rompslomp in staking. Dan doe je wat je leuk vind. En heb je degene die alles van de cijfertjes willen zien.
Anoniem
Jammer dat je het nut er niet van in ziet, aangezien er op het einde van het schooljaar veel documenten moeten worden gemaakt (naast het lesgeven). Juist de hoge werkdruk, de administratieve rompslomp en het lage salaris zijn reden tot de staking.
anoniem2017
Snap best dat ze willen staken, maar nu hebben ze degene die erover gaan toch niet mee. Geef dan alleen les en doe de overige activiteiten gewoon niet. Overal op school is te weinig geld voor. Hier helemaal aangezien hier iemand van de organisatie een paar jaar geleden de boel geflest heeft en ipv terugbetalen een taakstraf oid kreeg. en degene die het salaris van de leraren moeten regelen zitten er echt niet mee dat er in de laatste weken van het jaar een uur minder les word gegeven. Zie het nut niet zo.
Anoniem
in de 1ste twee klassen van het hoger onderwijs mag je lesgeven met je pabo diploma, dus die leerkrachten zijn niet langer naar school geweest. Ook de leerkrachten in het basisonderwijs moeten jaarlijks bijscholing volgen.