
Bakken met kinderen; tips en tricks!
Bakkers klaar? Bakken maar!
Bakken is super gezellig, lekker en leuk! Maar, bakken gaat niet zonder gevaar. Je moet letten op het ei, eischillen, zware potten en natuurlijk de hete oven. We geven je een paar tips om lekker veilig te bakken met je kids. Je kids zijn natuurlijk niet onnodig in de keuken.
Mama snijdt, de kids mengen
Blokjes boter, stukjes noot, en plakjes chocolade; de extra’s die door het deeg of beslag gaan moeten eerst gesneden worden. Bakken is teamwork! Mama sijndt, de kids mengen het snijsel met het deeg of beslag! Het is natuurlijk heel logisch. Maar zorg dat de messen en andere scherpe voorwerpen buiten handbereik liggen.
De oven is verboden terrein
De oven, de magische plek waar het beslag of deeg tot zijn recht komt. Het liefste blijven de kids natuurlijk die goude 30 minuten recht voor de oven staan. Dit kan, maar sommige ovens worden ook aan de buitenkant erg heet. Houd dus een oogje in het zeil bij de oven en doe de oven zo snel mogelijk dicht wanneer het baksel klaar is.

Eitje tikken
Eitjes breken is niet heel moeilijk, maar wel handig om goed te kunnen in de keuken! Leer je kids op de goede manier eitjes breken. Zo worden ze ervan bewust dat je altijd goed moet opletten of er niet nog een schilletje in de kom is gekomen.
Deeg eten
Zoals we al eerder tips hebben gegeven voor eetbaar koekjesdeeg, is het belangrijk om goed op te letten dat je kids niet teveel deeg of beslag snoepen. Een beetje kan natuurlijk wel.

Lezen!
Het hangt natuurlijk heel erg van de leeftijd van je kids af, maar bakken is een van de leukste en leerzaamste manieren om te leren lezen. Recepten zijn altijd kort en bondig, en je kids zullen bepaalde woorden sneller onthouden omdat zij het recept meteen zelfstandig uitvoeren!
Bakkers klaar? Bakken maar!