Snap
  • Nieuws
  • kinderopvang
  • coronatijdperk
  • lockdown

Back to normal?

Na 7 weken thuis te hebben gezeten in de "lockdown" mocht ik weer aan de slag. Eindelijk mochten de kappers van nederland hun deuren weer openen. Maar dat betekende ook dat Lilly weer naar de peuteropvang zou gaan én soms dwaalde er een gedachte door mijn hoofd, zijn wij nu dan de proefkonijnen? Maar hoe ging het écht?

Ik volgde alle persconferenties nauw op de voet. Nederland ging in lockdown, iets wat ik niet had verwacht maar toch fijn voelde. De week voor de lockdown hield ik Lilly al thuis van de opvang, ze hoeste een beetje en dat voelde niet fijn. Op mijn werk ging alles nog door maar al wel met maatregelen. Heel nederland voelde de lockdown aankomen en wou massaal nog naar de kapper. 

7 weken zijn we uiteindelijk dicht geweest. Tijdens de lockdown voelde ik mij veilig, niet bang dat ik zelf ziek zou worden maar wel de dierbaren mensen om mij heen zou besmetten. Ik heb onwijs genoten van de tijd met Lilly, want zeg eerlijk?! Hoe vaak maak je dit nou nog mee? Over een half jaar gaat ze naar de basisschool en nu hebben we écht 7 weken van elkaar kunnen genieten. Papa moest gewoon doorwerken dus Lilly en ik waren echt met zijn twee'tjes thuis. 

Nadat er eindelijk een datum was dat de scholen/opvangs en wij kapperszaken open mochten was ik zo blij! Eindelijk weer doen waar we van houden, mensen mooi maken! Lilly begon inmidds ook haar vriendinnetjes en lieve juffen te missen! Langzaam stroomde de mails binnen van de opvang met het protocol en de maatregelen. Ik begon te lezen en kreeg een raar gevoel. Oke... ik moet mijn dochter dus buiten bij de deur afgeven. Onze dochter die altijd al onwijs veel moeite heeft met afscheid nemen op schooltje, periodes ging het goed maar ook veel periodes niet. Maar oke dacht ik, in heel nederland gaat het zo. Laat ik voorop stellen dat onze opvang altijd hartverwarmend is, alle meiden zijn zo lief. Maar mijn kind buiten bij de deur afgeven in haar jasje en tasje om voelde gewoon heel onnatuurlijk. Ook stond er in het protocol dat er geen communicatie is en ze communiceren in een schriftje. Oke, dus ik geef haar buiten af en er word dus ook niet gepraat. Echt ik kan je vertellen ik was bloednerveus. 

Een week van te voren werd ik nog netjes gebeld door haar juf, hoe het met Lilly ging of er nog bijzonderheden etc waren. En of ik haar wou voorbereiden op haar komst. Jazeker! Hier waren wij gelukkig al mee begonnen. "Lilly we gaan bijna weer na schooltje én mama mag dan niet mee naar binnen vanwege de corona, juf Heleen doet jou jas uit etc" elke dag herhaalde ik dit riedeltje. Ze begreep helemaal wat komen ging. Op mijn werk werd ook alles voorbereid, plexiglas, mondkapjes, desinfectie, protocollen, looproutes etc. Een hele bizarre situatie. Maar we creërde een veilige omgeving voor ons en onze klanten!

Mijn eerste werkdag was tevens ook meteen de eerste dag dat Lilly weer naar de peuteropvang ging. Dubbele spanning kan ik je zeggen! Ik had geen idee wat ik kon verwachten en hoe het in de praktijk écht zou gaan. Ook de gedachte dat we nu weer blootgesteld gingen worden aan het virus speelde in mij mee. Lilly had helemaal zin om naar schooltje te gaan en vertelde mij nog even "Mam jij mag niet mee na binnen hé door de corona maar dat maakt niet uit hoor". Och mijn stoertje, ik kon wel janken! Ik was op van de zenuwen! Maar waarvoor? Want eenmaal op haar schooltje aangekomen voelde het als vanouds, het welkom en het warme gevoel waar ik 2 jaar geleden de keuze maakte om voor deze locatie te kiezen was er gewoon nog! Ik mocht netjes binnen op de deurmat blijven staan om Lilly vervolgens af te geven. We maakte een praatje en ze kreeg een dikke knuffel van haar juf! Wat een opluchtig.. Wat geniet ze weer eindelijk van het samen zijn met de kindjes en haar juffen! Ik ben zo blij dat ze weer naar de opvang mag! Toen ze thuis kwam vertelde ze dat ze veel haar handjes heeft gewassen en geleerd hoe ze moest niezen. Lilly is altijd onwijs veel ziek geweest dus ergens maakte ik mij daar ook zorgen om. Maar inmiddels zijn we alweer een aantal weken verder en voelt het weer zo goed!

Ook op mijn werk gaat het zo prima met de maatregelen. Heel nederland kan veilig naar de kapper. Dus mocht je nog twijfelen, gaan! Hier een aantal van de maatregelen die wij kappers treffen. Elke klant schone kapmantels, handen desinfecteren bij binnenkomst en vertrek, mondkapje? Niet verplicht maar hebben wij wel mocht jij dat fijn vinden, al onze materialen gaan na elke klant in de desinfectie en ook word jou plekje na vertrek grondig gedesinfecteerd! 

Waar sommige mensen zich een proefkonijn voelde, omdat maatregelen worden versoepeld. Voel ik mij volkomen op mijn gemak. En ja, door mijn werk hoor ik veel verhalen van klanten, vreselijke verhalen. Partners verloren, collegas verloren, familieleden verloren, jonge mensen en oude mensen. Het is bizar en onwerkelijk. Maar laten we allemaal ons gezonde verstand gebruiken en ons aan de regels houden dan komen we er samen wel♡

Snap