Snap
  • Nieuws
  • Bevalling
  • bijzonder
  • auto
  • in

Baby Mace komt in de auto ter wereld

Dit zagen de kersverse ouders zeker niet aankomen!

Afgelopen maandag kwam baby Mace ter wereld. Nee, niet in het ziekenhuis, maar in de auto van zijn papa en mama! Robin (38) en Nathalie (36) van Malssen moeten nog bijkomen van het bizarre avontuur. "Je ziet dat niet aankomen. Ja, je hoort heel af en toe, maar je verwacht nooit dat het jou overkomt", zegt papa Robin.

Het stel haastte zich afgelopen zondagnacht naar het Fransiscus Gasthuis in Rotterdam, nadat Nathalie haar vliezen waren gebroken en haar weeën waren begonnen. In het ziekenhuis aangekomen werden ze weer naar huis gestuurd. Het ziekenhuispersoneel had niet gedacht dat Nathalie snel zou bevallen en zei dat het stel later maar terug moest komen om de bevalling in te leiden.

Weer in de auto

Toen het stel net weer thuis was, werden de weeën heftiger. Robin vertelt dat hij het ziekenhuis opnieuw had gebeld en ze weer de auto in waren gestapt. Onderweg gaf Nathalie aan dat ze 'het niet meer hield'. Toen opeens was daar het hoofdje al! Robin belde in paniek nog met 112, zodat een ambulance hen naar het ziekenhuis zou kunnen vervoeren. "Aan de telefoon werd me verteld dat ik de auto beter ergens kon parkeren."

Robin zette de auto bij metrostation Meijersplein en gaf dat door aan 1112. "Zodra ik de auto had geparkeerd, zag ik mijn zoon al naar buiten komen." Tot grote schrik van Robin en Nathalie zat de navelstreng twee keer om de hals van hun zoontje. "Hij was hartstikke blauw. Gelukkig kon mijn vrouw zijn halsje bevrijden en kreeg hij meteen weer kleur."

Over het hoofd gezien

Het koppel wachtte op de ambulance, maar het personeel zag het gezinnetje in eerste instantie ook nog over het hoofd.. Dat kon er ook nog wel bij! "Ik had doorgegeven dat ik bij het metrostation stond, maar we stonden aan de andere kant op de parkeerplaatsen. Ik stond daar op de hoek te zwaaien en te springen", vertelt Robin. Eenmaal gearriveerd bleek het ambulancepersoneel gelukkig super lief. "De verpleegkundige stelde zich voor en heette toevallig Nathalie. Ze reageerde heel goed op de kleine man en vroeg wat zijn naam is. Mace, zeiden Robin en Nathalie. Toen vertelde ze dat haar zoon óók Mees heet, maar dan anders geschreven." Bizar! 

Lekker thuis

Inmiddels is het gezinnetje lekker thuis en aan het bijkomen van hun avontuur. Robin en Nathalie zijn overigens niet voor het eerst ouders geworden. Ze hebben al een dochtertje, Jazz (2), die nu al dol is op haar babybroertje!

Auto

"Je wil niet weten hoe de auto er nu uitziet!’", lacht Robin. "Maar mijn knul en vrouw zijn gezond. Dat is het enige dat telt. Die auto kan me gestolen worden." Lief!