Snap
  • Nieuws
  • baby
  • zwanger
  • Antistoffen
  • covid-19

Baby geboren met antistoffen voor Covid-19 in Singapore

Onderzoekers krijgen meer inzicht in het mogelijke doorgeven van het virus.

Recent is er een baby in Singapore geboren met antistoffen voor Covid-19. De moeder raakte in maart besmet met het virus, tijdens haar zwangerschap. De geboorte geeft onderzoekers meer inzicht in het mogelijke doorgeven van het virus. 

Impact

Artsen in Singapore bestuderen de impact van Covid-19 op ongeboren baby's, meldt Reuters. De baby werd in november geboren en was niet besmet met het virus. Wel had deze baby antistoffen voor Covid-19 in het lichaam. 

Antistoffen 

"Mijn dokter vermoedt dat ik mijn Covid-19 antistoffen heb doorgegeven tijdens mijn zwangerschap", vertelt moeder Celine Ng-Chan aan Straits Times. De vrouw raakte in maart, toen ze zwanger was, besmet met het virus. De vrouw had milde klachten, maar verbleef toch twee en een halve week in het ziekenhuis. Ondertussen is ze genezen.

Wereldgezondheidsorganisatie 

Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie is het nog niet duidelijk of alle zwangere vrouwen die besmet zijn het virus door kunnen geven aan hun ongeboren kind. Of misschien tijdens de bevalling. Het virus is tot nu toe ook nog niet gevonden in het vruchtwater in de baarmoeder. Ook in het moedermelk zijn er nog geen sporen gevonden van het virus. Chinese artsen hadden in oktober al gerapporteerd dat er baby's geboren worden met antistoffen, maar die zouden na verloop van tijd gaan afnemen. 

Artsen in New York melden dat volgens studies de overdracht van het virus van moeders op ongeboren of pasgeboren baby's zelden voorkomt. 

Bron: Telegraaf