Snap
  • Nieuws

8x gênante momenten van een chaotische moeder

Ik geef het toe; ik ben een chaoot. En niet door gebrek aan interesse, maar doordat het mij wordt aangedaan.

OK, ik heb er zelf voor gekozen, ik heb 3 kindjes, de liefste van de wereld!!! Maar nu ze alle 3 tegelijk weer naar school gaan, komen de organisatie uitdagingen in drievoud op mij af. Al die briefjes / mailtjes / appjes, van de school, klassenouders, sport, BSO, muziekles, oppas, vriendjes en vriendinnetjes.... Ik vind het niet te doen...

Vorig jaar uitte zich dat in meerdere chaotische momentjes met klotsende okseltjes en rode konen. Hier mijn top 8 gênante momenten:

1: 's Ochtends ontdekken dat er geen brood in huis is, om vervolgens naar de supermarkt te racen voor gevulde trommeltjes.
2: Aankomen op school zonder speelgoed, terwijl het speelgoed ochtend is.
3: Gymschoenen terug krijgen van de juf met de mededeling dat mijn dochter zo klaagde over zere tenen bij de gymles.
4: Ontdekken dat de hele klas mee doet met een voetbaltoernooi, maar dat wij het inschrijf strookje blijkbaar compleet hebben gemist.
5: (Knutsel)bloem voor de juffendag, 's ochtends uit de bloemenvaas op de tafel plukken.
6: Indianen-outfit vergeten, bij een jaarlijks musical optreden.
7: Handdoek vergeten in de zwemtas te stoppen, oeps!

En dan met stip op 1; (durf het bijna niet te delen) mijn dochter in de auto hengelen en langs een speelgoedwinkel racen, na een appje van een moeder : "Heb ik iets gemist waardoor je dochtertje iets later op het kinderfeestje is?" IIEEEKKKKKK

Maar... het is nooit te laat. Vanaf de start van het nieuwe schooljaar is mijn beslissing gemaakt; Dit jaar word ik een 'MOM IN CONTROL'.

Hoe ik dat ga doen? Allereerst ben ik begonnen met een FYSIEKE KALENDER.

En omdat het schijnt dat “aandacht alles mooier maakt”, heb ik er echt een hele mooie persoonlijke kalender van gemaakt, gevuld met mooie foto’s. Ik maakte hem bij Pixum. Daar hoef je niet eerst een programma te downloaden en te installeren. Via de website van Pixum kies je gewoon welke kalender je wilt bestellen en dan kun je deze helemaal naar je eigen smaak aanpassen. Wil je bijvoorbeeld tekst toevoegen in een vrolijk kleurtje, dan kan dat heel makkelijk. Oh en ook fijn; je hoeft hem niet in 1x helemaal af te maken. Je kunt gewoon tussentijds je computer uitzetten en de volgende dag de kalender afmaken. Ook handig natuurlijk, dat je de kalender bij Pixum kunt laten starten bij elke gewenste maand. Dus wat heb ik gedaan, ik heb hem speciaal op het schooljaar afgestemd! Lijkt het je ook handig zo'n kalender? Kijk dan hier voor de vele mogelijkheden bij Pixum.

 

Nou, de kop is eraf, hopelijk gaat het me lukken! Gaan jullie voor me duimen?

Fijn nieuw schooljaar lieve mama’s :)

Dit is een gesponsord artikel. Inhoudelijk is de tekst geschreven vanuit het leven van moeder Anne, moeder van 3 kindjes.

6 jaar geleden

Hahaha....dat brood????...ik heb nu standaard een voorraad crackers, ontbijtkoek soepstengels en beschuit in huis...en wow???? wat voelen ze zich speciaal als ze die mee krijgen voor de lunch en fruithap op school...

6 jaar geleden

Ja, herkenbaar. Ik mis ook wel eens wat met drie kinderen. Maar mijn kinderen vergeten om regelmatig om briefjes en kaartjes af te geven. Of ik krijg de avond van tevoren te horen dat ze de volgende dag met iets op school verwacht worden. Tja, vergeten te zeggen. Helaas kan ik als moeder niet toveren... Een keer meegemaakt dat dochterlief uit school kwam en diezelfde middag een verjaardag bleek te hebben. Uitnodiging bleek nog in haar tas te zitten. Gelukkig hebben we een 'cadeautjes kast' waar een we snel een leuk cadeautje uit konden kiezen en zodat ze daarna alsnog naar het feestje kon.

6 jaar geleden

ooowjahoor, heb zelf ook nummer 8 meegemaakt! niet tedoen, echt schaam schaam schaam!

6 jaar geleden

Haha, herkenbaar. Nog maar 1 op school sinda half jaartje maar 1 (idem met fruit), 2 en 3 al meegemaakt;p