Snap
  • Nieuws
  • IVF-behandeling
  • teleurstelling
  • rollercoaster
  • PGT
  • Pickup

1 ste ronde PGT (IVF)

Teleurstelling

28 januari, ik moet naar het ziekenhuis voor een echo en bloedname. Deze gaat beslissen of ik zondag (30 januari) mag beginnen met hormonen te spuiten. 

Lekker spannend want ik had er zo veel stress voor, jezelf spuitjes zetten, gaan er genoeg eitjes rijpen,... 

Vrijdag (28 januari) in de namiddag, telefoon, ik mag vanaf zondag beginnen met spuitjes zetten! 

Zondag avond, eerste spuitje zetten, veel stress maar wat viel dat mee. De prik voelde ik bijna niet! De toon was gezet voor bijna twee weken aan spuitjes zetten. 

Vrijdag 4 februari, controle van de eierstokken. 1 van de eierstokken was heel goed te zien en wat had ik veel follikels. De gynaecoloog was blij dit te zien, het is immers een serieuze afvalrace in het PGT traject. Jammer genoeg was mijn andere eierstok niet goed te zien. Al een geluk dat mijn bloedname wel heel positief was. Ik mocht beginnen aan mijn tweede spuit. 

Maandag 7 februari, terug op controle. Deze keer was alles goed te zien, en het waren aan beide kanten enorm veel follikels. De gynaecoloog sprak van een overproductie wat mij op die moment eigenlijk heel goed deed omdat er sowieso nog veel stappen zijn waar er eitjes kunnen afvallen. 

Ondertussen had ik ook al een mega opgezette buik, mijn eierstokken waren ondertussen al heel groot waardoor dit in mijn buik niet altijd even aangenaam was, maar dat nam ik er wel met veel plezier bij.  

Woensdag 9 februari, terug op controle. Echo wees erop dat het tijd was om een pick up te plannen, want de follikels waren ondertussen groot genoeg. Vrijdag gaat de pick up plaats vinden, en hier had ik toch ook wel wat stress voor. Ik moest woensdag avond 2 andere spuitjes zetten zodat ze de follikels goed zouden kunnen aanprikken, maar dit waren geen spuitjes die aangenaam waren. Heel anders als alle andere spuitjes die ik gewoon was! 

Vrijdag 11 februari, dag van de pick up. Lekker vroeg opstaan om naar het ziekenhuis te gaan. Je wordt voorbereid op de pick up. Alles liep goed, de pick up zelf was geen lachertje! Best veel pijn gehad maar zodra ze klaar waren was de pijn ook voorbij. En wat een opluchting, 14 eitjes! Wat was ik blij! En nu was het voor mij de komende dagen platte rust, mijn buik moest goed kunnen herstellen en dat kan enkel als je veel plat licht, zitten mocht ik absoluut niet te lang want dat was druk op de buik. 

De dag na de pick up krijg ik telefoon van het labo, ze hebben 10 eitjes van de 14 succesvol kunnen bevruchten!! En nu is het wachtten tot donderdag, dan laten ze ons weten of ze DNA hebben kunnen afnemen van de embryo's. 

Donderdag belden ze ons dat het nog niet kon, ze zouden wachtten tot vrijdag en ons dan opnieuw bellen. 

Vrijdag, telefoon van het labo, alle 10 de eitjes zijn gestopt met delen op dag 5... De eitjes moeten in een bepaald stadium zitten vooraleer ze DNA kunnen afnemen, dit is vaak op dag 6-7. 

Alles was voor niets, we moeten terug beginnen vanaf 0. De teleurstelling is groot en de vragen blijven rondspoken in mijn hoofd. Kunnen we er iets aan doen voor de volgende keer? Waarom is dit kunnen gebeuren, het was een perfecte bevruchting en een perfecte deling tot en met dag 5? en ga zo maar verder...  

21 maart hebben we pas een afspraak bij de gynaecoloog om alles te overlopen, nog zo lang moet ik blijven zitten met mijn vragen... 

Nu hopen dat ronde 2 wel een succes is, al zijn het er minder, zolang het beter is ben ik al blij!