Snap
  • Mama
  • duurzaamheid
  • asnbank
  • mamaplaatscollab
  • financieleopvoeding

ZZP’er = keuzes maken (voor een duurzame bank)

Toen ik afgelopen maart voor mijzelf begonnen ben als ZZP’er kwam er van alles op mijn pad. Veel geregel en keuzes maken. Ook heb ik me verdiept in welke bank ik zou gaan nemen voor mijn zakelijke rekening. Dit is ASN Bank geworden en graag vertel ik jullie waarom.

ASN Bank is een duurzame bank die al heel lang bestaat (vanaf 1960). Voor mij als startende ondernemer een fijn gevoel, zij zijn ervaren en hebben oog op een groene toekomst want ze richten zich op duurzame projecten die de wereld net even iets mooier maken.

Een belangrijk thema als je het mij vraagt, duurzaamheid, ook ik probeer mijn kinderen bewust op te voeden met respect voor mens, dier en natuur, net als ASN Bank. Op de site hebben ze heel veel leuke en creatieve tips en projecten om samen met je kinderen te doen. Zie hier.

Helemaal geïnspireerd ging ik samen met mijn jongens aan de slag, we zijn rond de tafel gegaan voor een plan de campagne.

Nou daar gingen we, kindje voor kindje, kamer voor kamer gingen wij alles af. Een box houden, een box weggeven en een box verkopen.

We gaan de kinderkamers door, een voor een en kijken wat er niet meer wordt gebruikt en waar niet meer mee gespeeld wordt en dat geven we aan de kringloop, kindjes die het nodig hebben en we verkopen wat.

Zo is het doel voor hen dat ze wat goeds doen voor de wereld, dat ze er ook nog iets aan verdienen en er dan zelf iets moois voor terug kunnen kopen wat al lang op hun verlanglijstje staat!

Nou daar gingen we, kindje voor kindje, kamer voor kamer gingen wij alles af. Een box houden, een box weggeven en een box verkopen. Doordat ik er samen, 1 op 1 met de kids, voor ging zitten ging het super goed en hebben we samen hard gewerkt! Daarna de kamers weer opgeruimd en het helemaal gezellig gemaakt.

Trots op de jongens dat ook zij zo ook hun steentje kunnen bijdragen aan duurzaamheid.

Ik ben benieuwd of dat jullie ook weleens zoiets doen en of jullie ook een steentje bijdragen aan een duurzamere maatschappij?

Liefs Inge en de jongens

2 jaar geleden

Afval scheiden, minder afval produceren, biologisch eten, vegetarisch en/of vegan eten en drinken, korter douchen, minder kopen, elektrisch rijden en @two.sustainable.sisters volgen 😉

2 jaar geleden

Wij proberen zo min mogelijk eten te verspillen, 1 of 2 x restjes dag in de week (vinden de kinderen heel lekker overigens) en veel left overs mee in de lunchtrommels van iedereen. Ook gaan schilllen en zo naar de boerderij in de buurt. Afval is sinds dien echt veel minder geworden.