Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

ZWANGER ZIJN IS GEEN ZIEKTE ?

Zwanger zijn en de ongemakken hiervan, natuurlijk is het iets moois maar dit is mijn beklaagbrief.

                          

De 24 weken komen eraan en ook tijdens deze zwangerschap moet ik er weer aan geloven.

Het is dus weer bijna tijd voor het vieze suikerdrankje en eerlijk ik drink dit drankje liever niet. Wat was ik er de vorige keer toch misselijk van geworden. En nu ik bijna de hele dag door misselijk ben is dat drankje net het gene wat ik zeker weet niet binnen te gaan kunnen houden. Zie je het al voor je, sta je daar in het ziekenhuis moet je opeens je hele maag inhoud over de vloer verdelen ? Ik zal slim zijn en een zakje meenemen.

Vanmorgen was ik bezig met het schillen van mijn mandarijntje en wat werd ik toch misselijk van die lucht die ervan af kwam. Ik heb de schillen uit de prullenbak gevist en in een andere kamer weggegooid. Mijn handen snel met zeep gewassen maar helaas word ik nog steeds misselijk van de geur die mijn handen op dit moment afscheiden " mandarijntjes eu de parfum".

En dan om de paar minuten staat er een patiënt voor mijn neus, die zich komt melden of een vraag komt stellen. En soms zou ik willen dat ik een wasknijper op mijn neus kon plaatsen zodat ik de onaangename geurtjes niet hoefde te ruiken. Want wat is nou erger dan iemand die zijn bed uitrolt en met een ochtendlucht uit zijn mond een heel verhaal verteld en je last hebt van ochtendmisselijkheid ? Nou dan kan ik je wel vertellen dat de dames die met een kilo zoete parfum lucht ook voor de nodige maag verkrampingen zorgen. De vraag is dan wat heb je liever ? GEEN van beide ! Dames, parfum is om te sprayen en niet om in te baden !

Dan zal ik de rokers ook nog eens benoemen, die mensen die nog even voor ze naar binnen lopen hun sigaret weggooien en vervolgens met een nicotine lucht om zich heen verbijsterd komen vertellen dat de hoestklachten maar niet over willen gaan ! Wat wil ik dan toch graag zeggen " GOHHH hoe zou dat nou toch komen " ? Nee ik blijf maar beleefd en ik ga niet bijdehand doen want ik heb het te druk met het binnen houden van mijn maag inhoud.

Maar dan denk je dat je het ergste gehad hebt ? Nee want dan vraagt de een na de ander of het wel goed gaat. Ik antwoord altijd ja hoor prima, maar mijn uiterlijk verteld op dit moment een heel ander verhaal. Ik zal mijn spiegelbeeld eens omschrijven: wallen onder de ogen, mee eters over mijn hele gezicht van die rode/bruine vlekjes verspreid over mijn hele gezicht, zo rond al een tonnetje en dan dat eenden loopje, en dan moeten we vooral de ongewenste haargroei niet vergeten die de super hormonen veroorzaken. Daarom heb ik standaard een pincet in mijn tas voor het geval er ergens een zwart lelijk haartje naar buiten plopt.

 En dit ben ik elke morgen weer !

Welke zwanger vrouw kent het volgende fenomeen niet? Een drukkende baby, die de blaas als een boksbal gebruikt voor zijn dagelijkse work-out ? Dit zorgt ervoor dat wanneer je moet niezen of wanneer je een lachbui hebt je de billen flink moet aanknijpen om zo te voorkomen dat er urine vrijkomt. Zullen wij dan ook maar niet vergeten dat het HCG hormoon kan zorgen voor Carpaal tunnel syndroom, de kans vergroot op zwangerschapsdiabetes en trombose. De kans op spataderen en aambeien ook zeer groot is, wie bevalt er nou niet graag met aambeien ?

Laatst hoorde ik dus een collega tegen een collega zeggen, het lijkt wel alsof zwanger zijn een ziekte is. En ja natuurlijk voelde ik mij aangesproken want halloooo ik ben zwanger en ik voel me beroerd. Het scheelt dat de collega die dat zei al ver voorbij haar meno pauze is en dus allang vergeten is hoe het voelt om zwanger te zijn. Dus ik zal het haar maar niet kwalijk nemen. Maar wat had ik haar toch graag een dag in mijn lichaam vol hormonen gestopt om haar eens even te laten ervaren dat zwanger zijn ook geen feest is !

8 jaar geleden

Hmm... voor elke vrouw is het anders. Mensen zouden eens beter na moeten denken.. Sterkte. X

8 jaar geleden

ja inderdaad, ik denk dat veel vrouwen er zo over denken. Men onderschat het zwanger zijn en tja als je ziek bent kun je ook niet goed functioneren want je bent bezig met je eigen ellende. Jammer dat jij ook klachten had tijdens je zwangerschap, maar inderdaad de een is de ander niet en dat moet men maar accepteren. Ik werk nog even door zolang ik niet moet braken overleef ik het wel en tja die vermoeidheid men moet het maar doen met mijn uiterlijk op dit moment. met de sneakers in plaats van de naaldhakken en mijn make-up loze vermoeide uitstraling, ik kom om te werken niet om mooi te zijn haha:D

8 jaar geleden

Ik kreeg spontaan jeuk van de titel van je blog. Ik kon zo slecht tegen die opmerking. Ik had heel erg last van mijn bekken waardoor ik ook veel last had van harde buiken. Mijn baas zei toen ook: zwanger zijn is geen ziekte. En ze vertelde over een oud collega die elke dag kotsen in de trein zat naar haar werk. Tja, uhm ik ben die collega niet en de één beleefd zijn zwangerschap andere dan de ander. Ik liep elke dag aan het einde van mijn werkdag te janken van de pijn. Maar omdat je verder niets aan me zag was het blijkbaar lastig om in te leven dat ik echt heel veel pijn had. Ze is later ontslagen omdat ze niet functioneerde. Voor mijn gevoel eindelijk gerechtigheid.

8 jaar geleden

dank je wel nijn81, we houden het wel uit, ik zal wel moeten. Tja mijn eerste zwangerschap had ik ook nergens last van heb tot 8.5 mnd doorgewerkt zonder probleem. Wie zal het zeggen misschien is het de leeftijd:P