Snap
  • wensmama
  • Tweede kindje
  • ongewensttweedekinderloosheid
  • PCOS

Zwanger of toch niet | deel 2

Wel testen of niet

Dit zijn de momenten die extra moeilijk zijn. Het zou zomaar kunnen dat ik zwanger ben. Ik probeer het niet maar heel af en toe dwalen mijn gedachtes af naar de mogelijkheid van een zwangerschap. Wanneer zou ik dan uitgerekend zijn? Hoe oud is Vienna als de baby geboren is? Zou het een jongen of meisje zijn? 

Mijn gedachten slaan steeds verder op hol. Hoe zal de kamer worden. Voor een meisje oud roze of een prachtige zachte paarse tint. Nee ik moet ermee stoppen denk ik dan weer. Omdat ik weet hoe rot het is. Hoe rot het weer zal zijn als ik een zwangerschapstest doe en maar 1 streepje zie. Ik hou mezelf altijd groot. Ben vrolijk op werk ook al heb in thuis heel hard gehuild. Ik hou me sterk voor mijn kind omdat ik niet wil dat ze me maar elke dag ziet huilen. Ik heb namelijk een geweldige dochter waar ik wel heel blij mee ben. 

Maar toch fantaseer je af en toe. Ik weet ook niet zo goed of ik überhaupt wel zou moeten testen. Ik ben wel weer 2 keer achter elkaar ongesteld geworden. Maar dat betekent niet veel. Het belooft niet dat ik weer een derde keer ongesteld wordt. Maar ik kan wel een eisprong gehad hebben. Dus ik kan wel zwanger zijn. Of toch niet. Als ik het niet ben hoe voel ik me dan? Weer zo verslagen als de vorige keren. Of zal ik het dit keer makkelijker kunnen accepteren omdat ik toch eigenlijk eerst moet afvallen… 


De oplossing is er. De test doen en dan weer verder kijken…

's avatar
1 jaar geleden

Of een andere tussenweg? Ik heb ook pcos, ik doe enkel de temperatuurmethode. Ik weet precies wanneer (en of ik überhaupt) een eisprong heb gehad en wanneer ik dus eventueel een testje zou kunnen wagen. Na 4 jaar zwangerschapstesten slijten vond ik dit een veel rustigere optie.

Amy Kruit's avatar
1 jaar geleden

Oh vertel! Hoe werkt dat precies?

's avatar
1 jaar geleden

Je neemt elke ochtend rectaal je temperatuur op. Hiervoor mag je niet uit bed zijn geweest en zo min mogelijk hebben bewogen (je wordt er vanzelf ervaren in en dan is het minder streng). Dit doe je elke ochtend na ongeveer evenveel slaapuren geslapen te hebben. Ik noteerde de temperatuur altijd in de Fertility Friend app (gratis in de appstore). Zodra je eisprong is geweest zal je temperatuur stijgen van de progesteron, minimaal 0,2 (bij mij gemiddeld 0,5) en is je temperatuur minimaal 3 dagen achter elkaar hoog, heb je een eisprong gehad. Ik slikte daarnaast teunisbloemolie, anders had ik überhaupt geen eisprong.

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij Amy Kruit?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.