Snap
  • Mama
  • #zwangerschap
  • burn-out
  • Eerlijkmoederschap

Zwanger + burn out.. 1/3

Deel 1/3 zwanger + burn-out..

Dit vind ik misschien wel een van de spannendste dingen om over te schrijven. Mijn zwangerschap en tegelijkertijd een burn-out. Dat liep niet helemaal zoals ik had gepland. Ja die zwangerschap die was zeker wel welkom en gepland maar die burn-out..

Ik liep al lange tijd op mijn tenen, veel te veel werken en me veel te veel verantwoordelijk voelen voor het oplossen van de problemen die er op het werk waren. Over die problemen op het werk zou ik een boek kunnen schrijven, dat waren geen kleine probleempjes en het maakte mij (en meerdere ex-collega’s) uiteindelijk gek. Lange tijd hield ik het vol om ondanks het slechte slapen, met tegenzin naar het werk te gaan en thuis huilend uit te barsten, wel te blijven werken en de knop weer om te zetten. Tot ik op een dag in duizenden puzzelstukjes uit elkaar viel. Het toppunt was bereikt, op het werk barste ik in tranen uit onder een vergadering. Toen ging ik naar huis met het idee dat als ik even een dag zou bijtanken, het wel weer zou gaan. Daar had ik me flink in vergist. Van dat beetje huilen op het werk leek ik ineens helemaal over te stromen. Ik deed niets anders meer dan huilen, huilen, huilen en vaak zelfs zonder precies te weten waarom. Van het werk had ik me ziek gemeld en nog steeds wel met de gedachte dat ik hooguit een weekje nodig had om wat bij te slapen en dan zou ik die emoties wel weer onder controle hebben. Die week ging voorbij maar het werd niet beter.. en de gedachtes die ik al maanden wegstopte in het aller achterste van mijn achterhoofd, kropen meer naar de voorgrond. “Je kunt niet meer, je bent op, je houdt dit niet meer vol, er moet wat veranderen.” En zo belande ik bij de huisarts waar ik opnieuw in een stortvloed van tranen mijn verhaal deed. Die verwees mij direct door naar de POH. De praktijkondersteuner om gesprekken te voeren.

Maar voordat deze hele puzzel in duizenden losse stukjes belandde, hadden mijn man en ik een wens. Een klein ukkie van ons samen creëren als het ons gegeven was.

Door het hele gebeuren rondom mijn werk had ik er nooit meer bij stilgestaan dat ik misschien wel zwanger kon zijn. En wat bleek nou, ik was zwanger!

Vervolg komt in deel 2

Voor meer blogs kunt je me volgen op Instagram onder de naam: eerlijkmoederschap