Snap
  • Mama
  • #ongeplandezwangerschap
  • #jongemoeder
  • geloofinjezelf

zwanger als verrassing op mijn 19de

24 februari 2020 kwam ik er achter dat ik zwanger was. Heel mijn leven stond op zijn kop, hoe moet ik dit doen, ik woon nog thuis, ik ben nog maar 19, ik studeer nog en mijn relatie was op dit moment nou niet echt mega stabiel. Ik wist echt niet hoe ik dit moest doen en hoe ik dit aan mensen moest vertellen. Ik woon nog thuis bij mijn moeder die op het moment dat ik de zwangerschapstest deed thuis was. Ik liep naar haar slaapkamer en zei “ mama ik denk dat ik een probleem heb” ze wist gelijk waar het over ging en haar reactie was: er komt niks op je pad wat je zelf niet aan kan. Ik belde mijn vriend die op dat moment in Tsjechië op vakantie was huilend op, zijn reactie was “ schat als jij dit wilt gaan we er samen voor “ en zo was mijn keus gemaakt. Hoe weet ik niet maar ik wil hier voor gaan. De dagen erna voelde ik me dubbel, ik wou genieten van mijn zwangerschap maar zou voordat ik dit zou kunnen doen het toch nog een aantal mensen moeten vertellen zoals de rest van mijn familie, vriendinnen en school. Gelukkig waren de meeste reacties beter dan ik had durven dromen. 

Toch bleef het aan het begin dubbel, ik had het gevoel alsof ik niet mocht genieten van de zwangerschap, dat ik niet trots mocht zijn op mn groeiende buikje, ik altijd aangekeken werd als ik bij bijvoorbeeld de verloskundige in de wachtkamer zat of als ik in de stad liep met kleding aan waarin je mijn buik goed zag. Gelukkig veranderde me gedachtes snel en maakte het me allemaal niet meer uit wat mensen over me zouden denken. Ik werd beetje bij beetje steeds positiever en zo hadden mensen ook steeds minder hun oordelen klaar staan, en als ze het hadden deed het me niet meer zoveel. 

In korte tijd is mijn leven compleet veranderd, is de relatie met mij en mijn vriend beter dan ooit geworden en ben ik er achter gekomen welke mensen er echt voor me zijn. Mijn zwangerschap heeft ondanks de situatie ook zoveel positieve dingen met zich meegebracht.

Ik ben na een mega goede zwangerschap die 41 +4 weken duurde op 13 november 2020 bevallen van een prachtig lief meisje. 

Zo dankbaar dat ik dit avontuur ben aangegaan, en zo trots dat ik mijzelf een mama mag noemen. 

Wanneer je in jezelf gelooft kan je alles aan. 

Liefs, 

Tess