Snap
  • Mama
  • Voeding

Zuurkoolschotel by Jessica

Het is eigenlijk ook weer een recept waar je van alles wat je lekker vind aan toe kunt voegen. Wat heb je over. Want we gooien niets weg.


Wat heb je nodig:

Kerrie poeder

Paprika poeder

Zout

Peper

500 gram gehakt

1 kilo aardappels

1 paprika

2 uien

Klein beetje melk

1 pakje zuurkool

Pak appelsap

3 appels

2 teentjes knoflook

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Bereidingswijze.

Snij je uien fijn. En bak ze lekker goudbruin.

Rul door de uien je gehakt gaar en voeg daar de knoflook, paprika en kerrie kruiden (naar eigen smaak) aan toe. Ik hou van lekker veel kerrie.

Snij je paprika in kleine stukjes. Ik gebruik vaak de rode, maar dat is eigen keus. Wat heb je over in je koelkast?

Kook je zuurkool gaar in de appelsap. Zorg ervoor dat je zuurkool onder de appelsap zit.

Schil je aardappelen en kook deze zoals gewoon. Zorg dat ze makkelijk te stampen zijn. Als je aardappelen gaar zijn giet je er een beetje melk en doe je er een beetje boter bij. Stamp de aardappelen grof. (tenzij je daar niet van houd maak er dan puree van) Na smaak kun je hier nog zout en peper toevoegen. Ik voeg ook hier meestal nog wat kerrie poeder doorheen.

Als je gehakt gaar is, voeg je hier de paprika toe. Bak het geheel nog een kleine 5 minuten door op laag vuur.

Schil de appels en snij ze in kleine plakjes.

Als de zuurkool gaar is giet je het af.

Vet je ovenschotel in met boter.

Gooi je gehak mengsel onderin de schaal. Daarop leg je de zuurkool. Op de zuurkool breng je de aardappelpuree gelijkmatig aan. En verdeel je als laatste de appelstukjes op de aardappelpuree.

Stop de ovenschotel 50 minuten in de oven. Hou hem gewoon goed in de gaten, laat de appel niet te donker worden.

Eet smakelijk.

9 jaar geleden

Ook lekker is als je er brie en perzikken bovenop plaatst.