Snap
  • Mama
  • #mom
  • #momlife
  • #liefde
  • #grotezus

Zussen

Van te voren bedenk je altijd hoe zal het zijn? Hoe zal de grote zus of broer reageren op een nieuwe baby? Zo had ik dat ook. Kijkend naar Fayen had ik haar ingeschat als tweede moeder maar dit had ik niet zo verwacht.

Helaas had Fenna een wat lastigere start en moest ze even in het ziekenhuis blijven. De avond voor wij ons moesten melden ging Fayen uit logeren en vertelde wij dat we naar het ziekenhuis gingen omdat Fenna geboren zou worden. Ze leek alles prima te snappen. De avond nadat Fenna geboren was kwam ze op bezoek. Wat had ik me dat bezoekje toch even anders voorgesteld zeg! 

Fenna lag opgenomen en lag aan slangetjes, dit vertelde we Fayen maar ze wou graag mee. Ze vond het nog wat spannend maar dat gezichtje vergeet ik nooit meer. Zoveel trots. 

De hele week waren wij op en neer aan het pendelen en vroeg Fayen regelmatig of ze even mee mocht naar Fenna. Het was voor haar al genoeg om haar te zien en een kusje te geven. En na een week kwam eindelijk het goede nieuws en mocht Fenna naar huis. Fayen was op het kinderdagverblijf en toen ze thuis kwam was daar haar zusje! Helemaal in haar noppies kwam ze gelijk kijken en wou ze helpen met de fles. 

Als of het nooit anders is geweest ging ze mee in het ritme en paste ze zich aan. Iedere ochtend even bij Fenna kijken, bij ieder geluidje even bij Fenna kijken, helpen met de flesjes, samen in bad willen en iedere dag even een momentje met Fenna op schoot of even een foto maken. 

Ik had het idee dat Fayen wel zou moederen maar hoe lief ze is, hoe makkelijk ze zich aanpast.. Zo onwijs heerlijk! Totaal niet jaloers, maar alleen maar trots. En wat maakt je als moeder nou meer gelukkig dan die meisjes zo zien? 

Ik wou gewoon even kwijt hoe onwijs fijn ze met elkaar omgaan, hoe trots grote zus is en hoe trots ik natuurlijk ben! Want het kan ook zo anders gaan allemaal!