Snap
  • indeslaapkamer
  • onderzoek
  • relatieenliefde

Zóveel vrouwen faken wel eens een orgasme!

En dit is waarom dat helemaal niet altijd slecht is...

Fake jij wel eens een orgasme? We vroegen het onze volgers op Instagram. En wat bleek? 64% van de vrouwen heeft wel eens een orgasme gefaket en kwamen dus niet klaar tijdens een potje hot & steamy. Best een kans dus dat ook jij dit wel eens hebt gedaan. Maar hoezo faken we een orgasme? Hoezo kunnen we niet gewoon eerlijk zijn naar onze bedpartner?


4 redenen om orgasmes te faken

  • Om de gevoelens van je partner niet te kwetsen of om hem zich goed te laten voelen over zichzelf

  • Angst en onzekerheid, bijvoorbeeld omdat je denkt dat het abnormaal is geen orgasme te krijgen

  • Om zelf meer opgewonden te raken en je sexy te voelen

  • Om de seks eerder te laten eindigen, omdat je er genoeg van hebt of omdat je wil slapen

Als vrouwen een orgasme faken, wordt dat vaak gezien als onoprecht of problematisch, maar uit onderzoek blijkt dat het juist in het belang is van de partner en de relatie, of om de lust te verhogen. Dat negatieve beeld moet dus worden bijgesteld. Dit ontdekten Amerikaanse onderzoekers bij het ontwikkelen van een vragenlijst voor vrouwen over het simuleren van orgasmes. Aan de ondervraagde vrouwen uit het onderzoek werd ook gevraagd hóe ze faken. De antwoorden zijn niet heel verrassend: ze kreunen, bewegen meer en zeggen vervolgens iets als: "Dat was geweldig".


Mannen faken ook

Vrouwen zijn niet de enigen die wel eens doen alsof: mannen kunnen er ook wat van. Dat blijkt uit een onderzoek onder 200 studenten. Zo’n 25 procent van de mannen gaf aan wel eens een orgasme te faken. De belangrijkste reden? Een einde willen maken aan de seks zonder de partner te kwetsen.


Heb jij wel eens een orgasme gefaket? 


Wil jij mom influencer worden bij Mamaplaats? Maak hier je account aan! ❤️

1 jaar geleden

Het is een beetje een onderzoek waar je net niets mee kunt. In een one night stand ben ik nooit klaar gekomen, maar dachten mannen van wel. Ik heb geen behoefte om energie te steken in wat er beter kan. In een relatie ben ik wel eerlijk. Vaker ligt het dan aan mij dan aan mijn partner en als ik niet klaarkom, weet mijn partner dat. Dus ja, ik heb wel eens gefaket, maar doe dat niet als de relatie ertoe doet. Dit onderzoek schaart iedereen op een hoopje