Snap
  • Mama
  • genieten
  • strand
  • metime

Zon, zee, strand en .... Rust

Een weekendje weg zonder man en kinderen. Even lekker alleen.

Het afgelopen weekend ben ik in mijn eentje een weekendje weg geweest naar een strandhuisje in Katwijk aan zee.  En ik moet eerlijk zeggen dat het heerlijk was.

Ik denk dat de meeste ouders het wel met me eens zijn dat tijd voor jezelf belangrijk is. Toch schiet dat er hier onbewust vaak bij in, en daarom heb ik nu bewust gekozen om er even lekker tussen uit te gaan. 

In het voorjaar waren we al met het hele gezin in zo'n zelfde strandhuisje geweest en dat was voor mij al zo rustgevend, dat ik hier graag nog een keer naar toe wilde gaan, maar dan alleen. Mijn man is erg gemakkelijk in dat soort dingen. Als je graag wilt gaan dan boek je toch gewoon, had hij gezegd. 

Wat een rust heb ik ervaren dit weekend. Even alleen met mijn gedachten en geen rekening hoeven houden met een ander.  Lekker veel wandelen over het strand en echt even de tijd en de rust om een boek te lezen.  Heb ik aan mijn man en kinderen gedacht ? Natuurlijk wel. Maar ik wist zeker dat ze veel plezier zouden hebben zonder mij. 

Ik heb genoten van de tijd voor mijzelf,  en ik ga dit vast vaker doen. En om dan na paar dagen je gezin weer te omarmen is echt zo'n fijn gevoel.  Ik ben weer opgeladen en kan er wel weer even tegenaan. Al denk ik vast nog vaak terug aan dit weekendje wanneer de meiden weer eens ruzie maken. 

Snap