Snap
  • Mama

Zomervakantie en de stress die daar bij komt

We zijn weer een jaar verder, het is weer zomervakantie. Voorheen vond ik dat een heerlijke periode, maar sinds twee jaar is het een ramp.

Als je gescheiden bent dan verdeel je de vakantie eerlijk, tenminste in ons geval.
Nu is het alleen zo dat mijn dochter haar vader amper ziet en dus heerlijk 6 weken thuis is, nou ja heerlijk......als meisje van 13 verveel je je dood natuurlijk. Haar vriendin is gelukkig thuis dus samen vullen ze wat uurtjes in de aankomende weken.
Maar wat ze verder moet doen, tja hangen op de bank met een mobieltje in haar hand.

Mijn zoon is nu drie weken naar zijn vader, eigenlijk wil hij helemaal niet en dat heeft van te voren een hoop stress opgeleverd.
Slapeloze nachten, huilen, nachtmerries en heel veel willen kroelen.
Wat voel ik me slecht, want ik moet hem daar afleveren zolang er geen aanpassingen in de omgangsregeling zijn gedaan.
De recht zaak is aangevraagd, maar helaas duurt het nog even voordat alles is geregeld.

Mijn zoon is 11 en krijgt steeds meer een eigen mening en eigen ideeen, dat je die niet bij je vader mag laten zien, doet pijn en verdriet.
Hij moet streng aangepakt worden en ik moet hem maar loslaten als hij bij meneer is.
Loslaten zal ik mijn kinderen nooit, foutje, maar ik hou gewoon te veel van ze.

En ja misschien ben ik wel een softie in de opvoeding, maar die strenge aanpak van meneer werkt ook niet.
Want als je je zoon af en toe ziet en dan heel streng bent, dan werkt dat averechts, helaas ziet meneer dit niet zo en geeft mij de schuld dat zoon niet meer naar zijn vader wil.

Maar nu die drie weken vakantie, met een gevulde tas erheen, hangende schouders, nog net geen tranen. Wel van mij maar die kon ik gelukkig binnen houden totdat ik weg was gereden.
Ik ben benieuwd hoe het daar gaat en ik hou mijn hart vast voor als hij straks weer thuis komt.

Samen afgesproken om app contact te houden, maar ook hier dacht meneer anders over en gisteren kreeg ik een mail van hem, waar de honden geen brood van lusten.
Gek wordt ik van die vent, echt waar, laat je kinderen toch eens zijn wie ze zijn, hou van ze en maak het leuk voor de tijd dat ze bij je zijn.
En stop met mij overal de schuld van geven, want voorlopig zijn mijn kinderen gezond, gaan ze elk jaar over, hebben ze vriendjes, zijn ze netjes aangekleed, eten ze goed en gevarieerd en hebben ze contact met hun vader.

Ik wil rust, veel rust, ik zal uitleggen waarom, maar nu even niet.

Fijne zomervakantie allemaal!!!

6 jaar geleden

Heb je de vakantie een beetje overleefd?! Laat je niet gek maken jij doet wat je kunt voor je kids en dat is t beste ????