Snap
  • Mama
  • Babyspullen

Zo lui als...ja als wat eigenlijk?

Ik ben vroeger opgegroeid met een oude vader die het huishouden niet echt bijhield. Ik wilde het voorbeeld nooit volgen...tot nu...

Ik ben trots op ons huis. We hebben een groot huis, open keuken, mooie badkamer met bad en een redelijk grote tuin. En dat voor een huurwoning, ik ben er blij mee. Ik was nog gelukkiger geweest als ik eens wist hoe ik het huishouden nou eens goed en normaal kon doen zeg maar. 

Iedereen die ons huis binnen loopt zal niet zeggen dat het overal blinkt. Dat doet het namelijk absoluut niet. Laten we eerst beginnen met de wc. Ik maak m schoon, maar daar is alles mee gezegd. Ik ga niet de héle wc poetsen. Geen puf voor, geen zin in. Toevallig heb ik de vloer met een zo'n stoomreiniger schoongemaakt. Enorm handig.

Dan door naar de kelderkast. Het is prima als je de deur dicht houdt. Zodra je hem open doet rollen de aardappelen de gang binnen en wordt je nog net niet bedolven door allerlei spul. Ik heb geen verzamelwoede dat alles daar in staat, maar ik weet niet waar ik het anders in moet doen.

Dan de woonkamer. Er gaat 1x daags de stofzuiger erdoor heen en dat is alles. 1x per week stof ik alles af en geef ik de planten water. Wat ik wel elke dag doe is de bank goed schoonhouden. Maar dat komt ook omdat de kinderen er met hun vieze hagelslag handen op zitten. 

Het is maar goed dat mijn man elke avond de afwas doet, want als ik ergens wel een pesthekel aan heb dan is het wel de afwas. Toen ik nog alleen woonde na het overlijden van m'n vader liet ik het zo een hele week staan. De keuken opzich hou ik trouwens wel redelijk goed schoon.

En dan de bovenverdieping. De kamers van de kinderen zijn wel schoon, alleen liggen er overal kleren. Tenminste op de kamer van m'n dochter. De kinderen vonden het nodig met spelen alle kleren uit de kast te halen. Tot grote frustratie van mama, die alle kleren netjes in de kast had gelegd. Onze slaapkamer is een oorlogsgebied. En dan vooral aan mijn kant van het bed. Overal liggen kleren en ook al hebben we laatst een nieuwe kast gekocht, ik heb de puf er niet voor en geen zin om de kleren allemaal op te hangen en erin te leggen. 

Als laatste hebben we natuurlijk nog de was. Dat doe ik wel bijna elke dag, mijn kinderen hebben tenslotte elke dag schone kleren aan. Het probleem is alleen dat, juist omdat ik niet elke dag was, er wel eens natte spullen in de wasmand komen. Ik heb ook maar 1 wasmand ( Ik zou er graag 5 willen hebben, wat ik op internet heb gezien met teksten erop voor bonte was, donkere was etc) en het is me regelmatig voorgekomen dat ik kleren kon weggooien omdat het begon te spochten. 

Voordat mijn vader kwam te overlijden heb ik altijd gezegd, als ik op mezelf woon zorg ik dat het allemaal super schoon is en dat mijn kinderen daar ook zeker niet onder te lijden hebben, zoals ik had. (Nu was het bij m'n vader wel erg extreem) Nou je ziet het. Er is niks van mijn belofte waargemaakt. Terwijl ik het wel heel graag wil. Ik wil heel graag dat ik genoeg energie en zin heb om het huishouden te doen. Lekker een muziekje aan en gaan met die banaan. Maar dan is het 10 minuten en dan ga ik alweer een sigaretje roken. Ik wil dat mijn kinderen in een schoon en gezond huis wonen, waar mama er niet moet achter komen dat het lievelingsshirtje van dochterlief is gaan spochten. Waar het gewoon lekker ruikt als je binnenkomt. Wat dat betreft zit ik in de knoop met mezelf en het huishouden. 

Tips zijn altijd welkom. Tot de volgende keer!

9 jaar geleden

Ik denk eerlijk gezegd dat dit een bekend verhaal is voor velen. Hoe het er bij jou aan toe gaat, zo gaat dat ook bij ons. Een heel huis, kids, eten koken, opruimen, de was doen (dus wassen, opvouwen, strijken en van te voren ook nog ophangen). Ik denk dat als je je huis tiptop schoon wilt houden, je een nieuwe fulltime baan hebt. Ik kan natuurlijk niet in je portemonnee kijken, maar wat dacht je van een schoonmaker? Die hebben wij ook. Maar dan ook echt voor de vervelende klusjes zoals koelkast helemaal schoonmaken, kastjes in en uit, badkamer en wc helemaal schoon, ramen lappen en de was opvouwen. De rest kan ik zelf wel doen zoals opruimen en stofzuigen. Succes!