Snap

Zo lastig: "Ik moest weer  opnieuw leren lopen"

Mijn been is geamputeerd en tóch probeer ik er voor mijn kids te zijn

Ik kreeg mijn mooie persoonlijke prothese. Die vlinders hadden wel wat betekenis. Ik had op mijn voet die geamputeerd was een vlinder staan en ook op mijn arm staan verschillende vlinders. Deze print is een van de standaard printen die ik kon kiezen. 

Ik begon met de eerste stappen te lopen. Ik vond het echt heel moeilijk om mijn hersenpan aan te sturen om dat been voor te bewegen. Ik kreeg een rare knik in mijn heup om voor te bewegen. En de prothese schoot steeds los. Dus dan liep ik en bleef dat been staan. Hierdoor vond ik het heel moeilijk om te vertrouwen op de prothese. Ook kreeg ik hierna veel pijn. Ik had het gevoel dat de prothese te groot was. Aangezien het vacuüm systeem niet bleef zitten en mijn onderkant stomp steeds knalrood was als ik gelopen had. Ik kreeg te horen dat dit niet kon. Ook kon ik niet met de prothese zitten want dan schoot deze los omdat als je zit je been veranderd van vorm en er lucht bij kwam. Weet niet hoe dit is bij andere breed bovenbenige vrouwen ( mannen hebben rechtere bovenbenen) hierdoor deed ik de prothese alleen aan met lopen en verder niet.

Ik had mezelf wel een groot doel gesteld. Ik begon ongeveer in mei met lopen. En ik wilde eind augustus begin september lopend mijn zoon voor het eerst naar school brengen. Hij was voor de vakantie al wezen wennen. Maar omdat hij altijd mee ging met revalideren wilde ik hem trots maken dat ik hem lopend naar school bracht. Hier heb ik alles op alles voor gezet.

Trending op Mamaplaats: Vrouwen opgelet: de mannenpil is in aantocht!