Snap

ZO KAN HET DUS OOK! Wat een heerlijke...

Dean gooit met gemak, uit frustratie, alle blokjes naar mijn harses… heeeel gezellig (NOT!)

ZO KAN HET DUS OOK | Wat een heerlijke avond! Echt zo enorm fijn. En het beste van alles… de televisie is geen enkel moment aan geweest. Uiteraard heeft die kleine draak er wel een aantal keer om gevraagd maar dat had echt in de krant gemogen als dat niet het geval was geweest.

Wat vanavond nou zo’n heerlijke avond maakte? Jay-Dean en ik zijn ’s avonds altijd samen, dat is super fijn! Maar na een drukke dag werken en hij een drukke dag bij het kdv zijn we beide een beetje lui. Ik heb dan behoefte om lekker lui op de bank te gaan liggen met hem tegen me aan en zo schel en vals als het maar kan alle Winnie the Pooh liedjes mee te blèren. En hij geeft mij daar te allen tijde groot gelijk in.

Maar als ik daar dan lig met die kleine gup denk ik ‘jemig, ik zie hem eindelijk. Kan ik eindelijk met hem spelen, doe ik dat niet!’ En ja, het schuldgevoel waar ik het laatst in mijn stories over had komt dan weer naar boven. Dan lig ik helemaal niet meer lekker maar toch te lui om de televisie uit te zetten, de confrontatie aan te gaan en “gezellig” te gaan spelen. Dean gooit met gemak, uit frustratie, alle blokjes naar mijn harses… heeeel gezellig.

Maar ik ken Dean’tje. Als ik hem van te voren aangeef wat we gaan doen en het woord ‘televisie’ en ‘pooh’ niet laat vallen is hij down voor alles. Zo doende..

We kwamen binnen en ik zei ‘kom we gaan een toren bouwen’. ‘Jaaa!’ zei hij vrolijk. Fijn gevoel momentje 1!

Na een tijdje waren we het blokken bouwen zat en zijn we op mijn bed gaan zitten, lekker een aantal boekjes lezen. Heerlijk onder een dekentje, tegen elkaar aan, lachen om de gekke geluidjes uit het boek en mama’s mond. Fijn gevoel momentje 2!

‘Tien Tien?’ vroeg Dean mij op een gegeven moment. Wat betekend ‘drinken?’ Hem voorgesteld een kopje thee te maken. Dat wilde hij wel. Dus ik naar de keuken, kopje thee zetten. Binnen een mum van tijd stond Dean’tje naast mij omdat hij bij me wilde zijn. Nou goed geen probleem. Ik zette hem op het aanrecht en gaf hem zijn “thee” (1/10e hete thee 9/10e lauw water). Tevreden dronk hij zijn thee. Fijn gevoel momentje 3!

Toen ik hem vroeg om een liedje te zingen zette hij ‘Ik zag twee beren’ enthousiast in. We hebben een hele tijd liedjes gezongen terwijl ik de afwas kon doen en de vaat zelfs kon afdrogen. Wow, nooit eerder die twee dingen met elkaar gecombineerd. Dit maakt afwassen ook nog eens een stuk leuker en ik hoef geen Jay-Dean tijd er voor in te leveren. Fijn gevoel momentje 4!

Om half 8 verplaatsen Jay-Dean en ik ons naar zijn slaapkamer. Waar we de standaard bed routine (maar dan nu de uitgebreide versie) afliepen. Dean was moe, ik zag het maar ik geloof in de kracht van herhaling en routine dus ook vandaag moesten de tandjes gewoon gepoetst worden. En wat denk je? Geen strijd, geen boze peuter, geen gehuil… gewoon een gup die vrijwillig zijn mond open doet en mijn tanden ook nog eens wilde poetsen. Fijn gevoel momentje 5!

Na het voorlezen vertel ik Jay-Dean altijd een aantal dingen om zijn zelfvertrouwen al vanaf jongs af aan te laten ontwikkelen. Althans, ik hoop dat dit dat stimuleert. Dat vind ik erg belangrijk en het is ook nog eens een mega fijn momentje met z’n tweeën zonder andere prikkels die ons kunnen afleiden. Hij zegt de woorden die ik hem zeg nu ook mee. Echt mega schattig! Als ik dan naar hem kijk ben ik zo trots op hem! Fijn gevoel momentje 6!

Nu ligt hij heerlijk op bed. Heeft niet gehuild, niet geroepen om mama of nog tijd gerekt. En ik kan je vertellen.. ik zit met een mega grote glimlach achter mijn laptop. Call me a boring mom maar voor dit soort avonden laat ik 1000e party avonden aan mij voorbij gaan. Fijn gevoel momentje 7!

Ik hoop dat jij vandaag ook een aantal ‘Fijn gevoel momentjes’ hebt gehad! Deel jij die van jou ook wel eens? Uitspreken geeft dat soort momenten nog meer kracht. Geloof je me niet? Probeer het dan eens!

Lieve lezer, een hele fijne avond en weer ontzettend bedankt voor het lezen!

- MommyCool-