Snap

Zo had ik het niet voor ogen, alleenstaand met een baby

Het begin van mijn moederschap, met een verslaafde vader van mijn dochtertje. Het roerige leventje van een alleenstaande mama.

Daar zit ik dan.. weer thuis bij me moeder met me dochtertje van nog geen 6 maanden..Zo had ik het niet in gedachte hoe mijn leven eruit zou komen te zien zodra ik moeder werd. 

Ik had gehoopt op een gelukkig leven, een echt gezinnetje, genieten van elkaar met je ultieme liefde, je eigen kindje. Zo iets bijzonders en onbeschrijvelijks waar je zo intens veel liefde voor voelt. 

Natuurlijk begon mijn zwangerschap niet zoals elk ander koppel, een bewuste keuze om proberen je liefde voor elkaar te bezegelen met een baby, maar dat ik zwanger was, daar was ik maar "wat" gelukkig mee. Ik had al jaren de wens om moeder te worden, en dat ik onverwachts zwanger was maakte me dolgelukkig. Eindelijk werd ik dan ook "mama".

Toen ik de vader van mijn dochter vertelde dat ik "zwanger" was, toen schrok die zich kapot. We hadden immers maar 1 keer met elkaar het bed gedeeld, en ja, we vonden elkaar "wel leuk" maar haar vader had wel andere dingen aan zijn hoofd.

Na 11 jaar lang zwaar verslaafd te zijn aan alcohol en drugs, had hij eindelijk toegegeven dat hij verslaafd was en een probleem had; en zo niet verder kon leven. Hij had zich op laten nemen in een afkickkliniek en toen hij net 2 dagen in de kliniek zat kwam ik ook nog is om te vertellen dat hij over een paar maanden "vader" werd. Dit hakte erin als een bom.

Maargoed, veel gebeurd in de maanden. Gelukkig groeide onze gevoelens voor elkaar en besloot ik bij hem in te trekken. Helaas heb ik een hele zware zwangerschap gehad, met heel veel stress, en heb ik niet kunnen genieten zoals je hoort te genieten van dit ultieme bijzondere gevoel, dat er een levend wezentje in je groeit. 

Op 11 April is onze dochter dan ter wereld gekomen; Jazzmay Jayde. Me geluk kon niet op, daar was ze dan eindelijk! En wat was zo volmaakt! Net zoals elke mama denkt over haar kind(eren). Ik genoot intens van me kleine meisje, en het gezinnetje dat we vormden. Helaas kon ik hier niet lang van genieten. Nog geen 2 weken later had haar vader al bijna een terugval. 

Ik heb hem moeten opsluiten in huis, om hem ervan te moeten weerhouden om te gaan gebruiken. Het maakte niet uit wat ik zei, hij wilde gebruiken...Ik heb mijn broer gebeld en die heb ik opgehaald en die heeft hem uiteindelijk tot bezinning gekregen om hem te weerhouden om te gebruiken.. Zo had ik het me niet voorgesteld...

7 jaar geleden

mijn zoontje is nu bijna 14 maanden. we redden ons prima saampjes :-) maar het was in het begin wel even zoeken. inmiddels zijn we aardig op elkaar ingespeeld en denk wat belangrijkst is heb ik er volledige vertrouwen in dat ik het allemaal kan. ik ben er nu ruim een jaar voor mijn kleintje en ik kan me geen dag zonder hem voorstellen. ik geniet elke dag van hem. hoe moeilijk het ook nu nog af en toe is, ik probeer zoveel mogelijk te genieten. wat hij groeit nu al veel te hard :-) succes meid, laat je niet gek maken door alle reacties! het belangrijkste is dat je vertrouwen hebt in je eigen kunnen, perfecte moeders bestaan niet, maar ach we doen allemaal ons best!

7 jaar geleden

Ik had eerst je vervolg gelezen en dus maar Ff de eerste blog opgezocht. Jeetje wat een verhaal. Ik weet zeker dat alles weer goed gaat komen en dat je weer gelukkig wordt in de liefde. Het is belangrijk dat je er bent voor je kleine en als zij de liefde voelt die jij voor haar heb, komt alles goed. Al is het met z'n tweetjes. Het kan je gewoon over komen helaas. Dat heeft niets met inschatten te maken. En wat betreft de taal fouten, waar maken mensen zich druk om, zijn er geen belangrijkere dingen om druk over te maken? Strekte meid. Het komt echt wel goed en alles valt echt wel een keer op zijn plek. Groeten Evelyn

7 jaar geleden

Nou ik denk het niet :'( Maar gelukkig kan ik er niet mee zitten ;-) En jij hebt ook wel iets anders aan je hoofd! Wat een poppetje trouwens. Ik ben ook moeder van een meisje die nu ruim 18 maanden oud is, en het is echt een pittige tante, af en toe pff en dan heb ik nog een man er bij. die wel eens waar 6 soms 7 dagen werkt maar s'morgens is hij er en s'avonds kan hij haar toch even naar bed brengen en of tanden poetsen en een boekje voorlezen (ben blij dat ik dat heb) en kan me niet voor stellen hoe het anders zou zijn.

7 jaar geleden

dankjewel voor je reactie, oordelen is zeker erg makkelijk