Snap
  • Mama
  • tips
  • School
  • Momlife
  • kidsenzo
  • schooltips

Zo ga je met elkaar voor een fijn nieuw schooljaar

Schooltips van mijn dochter die het nu niet meer spannend vindt

De scholen beginnen weer. Dat is voor veel kinderen best spannend. Is de nieuwe juf of meester niet te streng? Kan ik het allemaal wel? Naast wie zit ik in de klas? Allemaal vragen die door het hoofd van jouw kind kunnen gaan en waardoor een kind moeilijker in slaap valt.

Mijn dochter Anouk van 7 vond het vroeger ook heel spannend, maar nu gaat het veel beter omdat zij heeft geleerd hoe je hiermee om kunt gaan. Ik vroeg haar vandaag: "Wat zou jij tegen andere kinderen zeggen die school spannend vinden? En wat kunnen de ouders dan het beste wel of niet doen?"

Mam, die ouders zouden de eerste dag een briefje in hun broodtrommel kunnen doen met daarop: Je kan het! En een lieve of grappige tekst erbij, zei ze overtuigd. Het is ook leuk om je vrienden en vriendinnen weer te zien.

Als het te druk is in de klas, kunnen ze een koptelefoon opdoen of even naar de wc gaan. Op de wc schud je dan met je handen en je armen alle spanning van je af. Je blaast een paar keer alles eruit en je stampt met je voeten op de grond, tot je je wat beter voelt. Daarna was je je handen en leg je je hand even op je navel. Dan kan je weer rustiger de klas in. Door je hand op je navel te leggen of een doorzichtig ei om je heen te maken voel je minder prikkels.

Uit school vertel je aan je vader of moeder hoe je dag was en of je hulp nodig hebt bij iets wat je moeilijk vindt. Daarna ga je even een filmpje kijken om rustig te worden, lekker buiten fietsen of je speelt in een zelfgemaakte tent. 

Bedenk je dat de juf het ook weleens moeilijk heeft of zich niet lekker voelt. Dus als zij te streng is, dan ligt het meestal echt niet aan jou. Je vader en moeder kan altijd naar school gaan om mogelijke oplossingen te bespreken.

Voor het slapen krijg je van je vader of moeder een rustige rugmassage met het weerbericht. Dan kan je weer lekker slapen en voel je je veel beter! 

Helpt het allemaal niet genoeg? Dan kunnen ze altijd jou vragen toch mam? Want jij bent Kindercoach. "Bedankt schat! Hier hebben ze vast wel wat aan", antwoordde ik.

Veel succes allemaal met het nieuwe schooljaar. 

5 jaar geleden

Leuk dat je je (goede tips) deelt!