Snap
  • Mama
  • Relatie

Zo dat is er dan ook uit!

Mijn broer gaat verhuizen naar een andere woonplaats en hierdoor komt mijn diepste angst naar boven..

Zo dat is er dan ook uit!

Mijn diepste angst...

Het zit zo diep geworteld dat ik er onbewust toch iedere keer wel mee bezig ben..

En het is alleen maar erger geworden sinds dat een van mijn broers en zijn gezin, besloot te verhuizen naar een andere plaats.

En juist in die plaats komt mijn ex nogal geregeld. Omdat zijn nieuwe schoonouders daar wonen.

Echter heeft mijn ex een heel riedeltje aan bedrogen en opgelichte vrouwen achter zich gelaten. Waarvan ik er eentje ben. De eerste die zwanger is geworden van hem.

Als ik mijn "soap-serie" zou delen, ben ik bang dat er weinig mensen zijn die mij geloven.. Waarom? Omdat ik zoveel heb meegemaakt in die tijd, na die tijd en na 5 jaar nu eindelijk totaal klaar ben met dat stuk verleden.

En daarnaast ben ik heel bewust van het feit dat ik toen heel naïef was. Te goed gelovig in hem. Want ja in een relatie moet je elkaar kunnen vertrouwen toch?! Dat dus net even niet, bleek achteraf!

Maar goed mijn dochtertje van ondertussen 5 jaar oud. Mocht van mijn broer wel een keer daar komen spelen.

Na lang wikken en wegen en de slechte relatie mij, mijn broer en zijn vrouw. Zelf besloten haar daar niet te laten spelen zonder mijn aanwezigheid of die van mijn vriend.

Het is misschien niet een hele realistische gedachte, maar voor mij is dat wel degelijk een gegronde en doordachte keuze.

De diepgewortelde angst dat hij mijn dochter zo maar mee kan nemen. Zo uit het niks. Of erger nog dat hij iedereen zover weet te krijgen dat hij als haar vader gezien zal worden. Of nog erger dat hij mij in een kwaad dag licht stelt en iedereen in zijn leugens trapt.

Helaas heeft hij zijn mondje mee en kan ieder persoon overtuigen met zijn woorden.

Simpel voorbeeld is dat hij een tankstation in kan lopen en terug kan komen met sigaretten zonder te betalen. Of een van de bekende junkfood restaurants naar binnen loopt en al het eten en drinken gratis is.

Je staat erbij en kijkt ernaar. Ja het is stelen! Maar iedereen gelooft het!

Hoe?! Ja door een narcist en leugenaar te zijn met een charisma van hier tot aan Tokio!

En dat.. Ja dat is heel eng...

Juist door deze kennis ben ik zo ontzettend bang!

Met heel veel moeite mijn ergste nachtmerrie, diepste angst nu beschreven. Maar het engste deel heb ik achter de rug, het delen van mijn angst met mijn huidige vriend.

We hadden een gesprek en daarin kwam de verhuizing van mijn broer ter sprake en het spelen van mijn dochtertje bij hun in die nieuwe woonplaats. Zo vertelde ik het gaande weg en het fijnste van alles, hij had begrip voor mijn niet realistische gedachte.

Zo dat is eruit!