Snap
  • Mama
  • vroeggeboorte
  • grootgezin
  • Zwangernaverlies
  • mamavanvier

Zijn we compleet met vier kinderen? Of komt er toch ooit nog een vijfde..

Sinds de (vroeg)geboorte van ons vierde kindje in slechts vier jaar tijd krijg ik regelmatig de vraag of wij nu ‘compleet’ zijn. Heel eerlijk gezegd heb ik daar nog niet zo over nagedacht - bij elke kleine die we kregen voelde ik me opnieuw ‘compleet’ maar op de vraag of we nu dan ook echt klaar zijn heb ik eigenlijk nog geen antwoord..

Voor nu zou ik zeggen het is goed zo, we hebben namelijk samen in vier jaar tijd 9 zwangerschappen doorlopen - vijf keer ging het mis en moesten we (meestal vroeg in de zwangerschap) al afscheid nemen van ons kindje - en de andere vier keer dat het wel goed ging waren de zwangerschappen dan ook zeer risicovol en heel erg zwaar. De eerste drie keer ging het na weeënremmers en longrijpers bij mijn dreigende vroeggeboortes goed en bleven ze allemaal tot na 37 weken zitten, de vierde keer had ons kleintje andere plannen en kwam deze dan ook ineens plots 6 weken te vroeg! 

Juist door deze laatste nare ervaring (die gelukkig goed afliep..) denk ik dan ook nog niet zeker te weten of er ooit een vijfde zal komen - het kriebelt wel weer maar als ik aan mijn zwangerschappen terug denk ben ik ineens spontaan genezen haha

Voorlopig dus nog geen vijfde op komst maar het helemaal uitsluiten doe ik nog niet, ik ga gewoon eerst lekker aan mezelf werken om weer fit en gezond te worden en mijn lichaam de nodige rust te geven na bijna vier jaar non-stop zwanger te zijn geweest.. 

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij geitenwollensokkenmoeder?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.