Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Zijn jullie getrouwd of niet?

Samen kinderen, maar ook getrouwd?

Even een nieuwsgierige vraag: in mijn omgeving zie ik dat steeds meer stellen kinderen krijgen, maar niet van plan zijn om te gaan trouwen. Vriendlief en ik zijn ook niet getrouwd, omdat we daar 'niet veel' mee hebben en het samen hebben van 2 prachtige kinderen pas echt als De bekroning op ons geluk zien.

Hoe zit dat bij jullie? Zijn jullie getrouwd of ook niet?

10 jaar geleden

Nee, wij zijn niet getrouwd. Ik wil wel maar mn vriend ziet het nut er niet van in.

10 jaar geleden

Ik doelde op je rechten na een scheiding. Voor erkenning en gezag moet je wel zelf wat regelen inderdaad.

10 jaar geleden

Wij zijn trouwens wel getrouwd voor we kinderen kregen. Compleet met alles erop en eraan, heel romantisch en vooral dat je nu ook qua naam echt één familie bent (in een tijd van scheidingen en samengestelde gezinnen) vind ik echt een voordeel! Toch lijkt het me wel minder bijzonder als je al kinderen hebt. Het kan toch niet op tegen samen een kind krijgen.

10 jaar geleden

Bij samenwooncontract moet je er echt aandenken dat de vader het kind erkend én gezag aanvraagt. Dit kan vervelende gevolgen hebben als je dat niet doet. Als er dan iets met de moeder gebeurd kan het kind uit huis geplaatst worden omdat de vader geen gezag heeft. Ook heb je geen standaard recht op opgebouwd pensioen en alimentatie ed..als je gaat scheiden. 1/3 van de huwelijken loopt stuk dus echt wel iets om rekening mee te houden. Als je dan niks regelt blijf je met lege handen achter. Ik zou hoe dan ook zorgen dat deze zaken geregeld zijn. Met trouwen/partnerschap gaat het vanzelf, anders moet je zelf de notariskosten betalen (en zeg nou zelf dat kan je beter uitgeven aan een feetje..!)