Terug
Blog header image

Zijn er bij jullie ook zoveel zieken?

Overal om mij heen vallen ze met bosjes tegelijk neer. De één na de ander wordt ziek.

Al een tijdje heb ik zeehondjes om mij heen. Op mijn werk, in de klas, thuis en op de verenigingen. Maar de zeehondjes veranderen langzaam in zieke schaapjes. De één na de ander valt neer. Ook thuis lopen we te kwakkelen. Vorige week deden mijn longen pijn en afgelopen weekend begon ik daar bij te snotteren. Mijn keel ging pijn doen en ik klonk als een zeehond.... even dacht ik aan de longontsteking van vorig jaar. De zeehond is weg, maar de kriebelhoest is er voor in de plaats gekomen.... en die keelpijn! Hebben jullie dat ook?

Mijn klas bestaat nu uit 20 kleuters, maar ik geef er al een hele week les aan 12! Afgelopen dinsdag had ik er 9! Wel erg lekker als je jezelf niet zo fit voelt. Mijn collega's waren jaloers op me. Maar wat heerlijk (of mag ik dat eigenlijk niet zeggen als juf)

Hebben we bijna een griepepidemie te pakken of is het nog niet zo erg? Bij mijn collega's valt het nog wel mee. De meeste symptomen die mensen en kinderen hebben zijn:

- hoofdpijn

- hoest

-keelpijn

-koorts\

Vooral die hoest heeft bijna iedereen. 

Hoe gaat het bij jullie? Ook zoveel zieken om je heen? Ben je zelf al geveld door de griep of gewoon erg verkouden?

Beterschap allemaal! 

Annemiek2
7 jaar geleden

Wij zijn alle 3 verkouden. Manlief, ik en zoonlief. Zoonlief stuiterd gerust door met af en toe een huilbui, ik moet door en snoep me de ongans aan drop om mijn keel te smeren en manlief is aan het werk maar gisteren was die thuis. Ik weet niet of het nu mannen eigen is maar die was nu niet echt wat je noem gezellig ;). Daar bovenop moest ik gisteren nog boodschappen doen ook en heb zoonlief maar meegenomen want die vertikte het om te gaan slapen. Kortom de familie snot en snuit door de bocht.

Anoniem
7 jaar geleden

Hier is het één ziekenboog. Iedereen loopt te snotteren en te hoesten. En ook iedereen heeft last van zijn keel. Wel lekker dat je zo weinig kindjes had. Hopelijk zijn ze volgende week allemaal beter.

Anoniem
7 jaar geleden

Mijn meisje is al een week ziek en mist jou wel. Ik weet nog niet of ze er morgen is. Misschien even uitzieken en hopelijk volgende week er wel bij zijn. Arme kindjes.

Anoniem
7 jaar geleden

Het is hier echt één groot drama... vooral mijn man maakt er een drama van. Maar iedereen is ziek, zwak en misselijk. Ik hoop echt niet dat dit de hele winter zo is!

TessK
7 jaar geleden

Lang leve de peuterspeelzaal. Mijn oudste neemt alle mogelijke ziektekiemen mee naar huis. Voordat ze er naartoe ging is ze 2x verkouden geweest en heeft ze een eendagsgriepje gehad. Nu is ze chronisch verkouden en heeft ze al 5 dagen op rij koorts. Ze is wel vrolijk en eet en drinkt goed. Maar toen ik haar afgelopen dinsdag afmeldde bij de psz was ze idd niet de enige. Lijkt wel erger dan vorig snotterseizoen.

Joycies
7 jaar geleden

Ja mannen... Op facebook zag ik daar een heel leuk plaatje van.

Joycies
7 jaar geleden

Beterschap voor jullie!

Joycies
7 jaar geleden

Ik mis haar ook hoor Marieke!

Joycies
7 jaar geleden

Ja die keelpijn is echt killing. Vooral 's nachts als ik wakker wordt! Beterschap

Joycies
7 jaar geleden

Nee, ik ook niet. Dan hebben we nog veel maanden te gaan!

Joycies
7 jaar geleden

Ik heb precies hetzelfde met het KDV... Hij pakt alles op. En inderdaad het lijkt nu veel erger.

Kirstenimolnen
7 jaar geleden

Hier zoals je weet ook een dagje op de bank en in bed gelegen. Nog steeds verkouden en hoop nu dat ik een holte ontsteking kan voorkomen. Maar vooralsnog veel pijn in mijn kaken, hoofdpijn etc. Met veel neusspray, stomen en fruit hoop ik dat het snel beter wordt. Had vorige week en deze week een afspraak en beide werden afgezegd wegens ziekte. Dus ik merk het wel, die griepgolf. Hopen dat het snel weer voorbij is.

Lindsy83
7 jaar geleden

In Friesland valt het voorlopig nog even mee. Of het moet toevallig in onze buurt nog even rustig zijn... Hier thuis hebben we gelukkig nergens last van. Op het werk van mijn vriend ook nog niet en ik zie hier dezelfde kindjes nog elke dag naar school gaan. Maar misschien moet het bij ons nog komen, Friesland is wel vaker laat met dingen he ;)

Annemiek2
7 jaar geleden

Ik gebruik Canadeese geelwortel. Dit werkt ontstekingsremmend en bij mij erg goed. Meestal begin ik gelijk als ik de eerste symptone voel en dan ben ik sneller beter als ik het niet zou doen. Sterkte ermee.

Annemiek2
7 jaar geleden

Eerlijk is eerlijk het was wel zijn papadag en dan is hij altijd thuis maar toch gezellig was anders ;)

Joycies
7 jaar geleden

haha en op hoeveel telllen zit je nu?

Joycies
7 jaar geleden

Oww vervelend zeg. Beterschap!

Joycies
7 jaar geleden

Nog nooit van gehoord. Waar kan je dat kopen? Wel een goede tip!

Joycies
7 jaar geleden

hahaha. Het waait langzaam jullie kant op. het begint hier in het westen en waait vanzelf naar Friesland ;-)

Joycies
7 jaar geleden

Vooral die hoest is zo vervelend. je zult zien dat wanneer jullie beter zijn papa omvalt

Joycies
7 jaar geleden

herkenbaar! hihi

Annemiek2
7 jaar geleden

de tuinen o.a. Daar haal ik ze altijd. Ik vermoed dat een goede reform zaak het ook wel verkoopt. Misschien de DA ook?

Joycies
7 jaar geleden

Ik ga eens kijken

Joycies
7 jaar geleden

Hahaha

rebo1982
7 jaar geleden

het waait hier nog een beetje over, op de fikse griep met overgeven na dan... Ik stem voor... want ik houdt echt niet van verkoudheid (ik krijg altijd een holteontsteking en dat doet zo pijn!)

Joycies
7 jaar geleden

Ja zo'n holteontsteking is echt niks. Goed blazen en misschien waait hij over

Anoniem
7 jaar geleden

Ook hier een zielig kindje gehad. Hij is door zijn pseudokroep extra vatbaar of beter gezegd: als hij verkouden wordt, is het door zijn pseudokroep dubbel zo heftig. Ik heb hem lekker thuis laten uitzieken en dat is iets waarover ik mij toch wel blijf verbazen: hoe vaak er toch kindjes halfbakken naar school worden gebracht! Echt sneu.... Ik snap wel dat er mensen zijn voor wie het echt lastig is om thuis te blijven of opvang te regelen maar ik heb altijd te doen met die kleintjes....En ook grotere kids natuurlijk!

Joycies
7 jaar geleden

Ja zo zielig. Ik heb ouders gehad die hun kind brachten en zeiden dat het niet anders kon omdat ze moesten werken.... snap ik niet.

Annemiek2
7 jaar geleden

Maar stel nou, je werkgever is een hork als het op zorgverlof aankomt en je hebt in je omgeving geen familie wonen en je vrienden/vriendinnen buren etc. moeten ook werken of kunnen gewoon niet?

Blog header image

Stap voor stap, van proberen kan je leren

“Van proberen, kan je leren” roepen beide schoolgaande kinderen hier. Een mooie les van school voor een ieder van ons. Dat leren niet makkelijk is, weten we allemaal. Vooral als je perfectionistisch bent… kan dit best lastig zijn!

Senn kreeg Dessineo Characters, een tekentafel voor kinderen, van Jumbo Games. Echt iets voor onze Senn. Lekker kneuterig aan de eettafel bezig zijn, iets wat hij van kleins af aan al kon. Engelengeduld waar ik jaloers op ben. Hoewel hij nu ook vaak zo perfectionistisch wil zijn of bang is om te falen, dat het hem in de weg gaat zitten.

Als hij een idee heeft om te maken of een voorbeeld ziet denkt hij dit meteen goed te kunnen doen. Tja, dit werkt zo niet. Hoe kan je hier het beste mee om gaan he? Opvoed struggles. We blijven maar benoemen dat je van proberen kan leren, dat fouten maken mag (moet) en dat als hij hulp nodig heeft ons (of de juf) kan vragen.

Hoe leuk is dus deze tekentafel van Jumbo Games voor Senn. Erg goed voor zijn zelfvertrouwen! Stap voor stap maakt hij de mooiste creaties. Zelf zo trots en daarbij zoveel plezier. Regelmatig maakt hij de coolste personages als kleurplaat voor zijn broertjes.

Tekst gaat verder onder de foto.

TODO: Add alt to media
Zo makkelijk! 

Dessineo Characters is de opvolger van de “Dessineo leren tekenen”, die is geschikt vanaf 4 jaar. Dit is een mooie uitdaging vanaf 6 jaar. Het leuke is dat er meer dan 500 combinaties zijn te maken! Eindeloos variëren dus. Met een schuifknop bovenaan de tekentafel kan je de stappen zelf instellen.

De tekentafel is makkelijk in gebruik, je kan er gewoon een A4-papiertje op leggen en je eigen stiften/pennen gebruiken. Achterin de tekentafel zit een klep waar je de bijgeleverde stift en de sjablonen in kan bewaren, super handig en daardoor erg makkelijk op te ruimen en er weer bij te pakken.

Wij kunnen hem dus enorm aanraden! Ook een héle leuke cadeautip voor de komende (feest)maand! Je koopt hem hier.

Deze blog is geschreven in samenwerking met Jumbo Games. 

Mamaplaats
3 weken geleden

Wat leuk!

Joann123
1 dag geleden

Heel leuk!

Anoniem
10 uur geleden

Hallo, ik ben Nira. Na jaren een relatie met Anderson te hebben gehad, heeft hij het uitgemaakt, ik heb er alles aan gedaan om hem terug te halen, maar alles was tevergeefs, ik wilde hem zo graag terug vanwege de liefde die ik voor hem heb , Ik smeekte hem met alles, ik deed beloften maar hij weigerde. Ik legde mijn probleem uit aan mijn vriend en ze stelde voor dat ik liever contact opnam met een spreukgieter die me zou kunnen helpen een spreuk uit te spreken om hem terug te brengen, maar ik ben het type dat nooit in spreuken geloofde, ik had geen andere keuze dan het te proberen, ik mailde de spreukgieter, en hij vertelde me dat er geen probleem was dat alles binnen drie dagen in orde zal zijn, dat mijn ex binnen drie dagen bij me terug zal komen, hij sprak de betovering uit en verrassend genoeg was het op de tweede dag rond 16.00 uur. Mijn ex belde me, ik was zo verrast, ik beantwoordde de oproep en het enige dat hij zei was dat het hem zo speet voor alles wat er gebeurde dat hij wilde dat ik bij hem terugkwam en dat hij zoveel van me houdt. Ik was zo blij en ging naar hem toe, zo begonnen we weer gelukkig samen te leven. Sindsdien heb ik beloofd dat iedereen die ik ken die een relatieprobleem heeft, zo'n persoon zou helpen door hem of haar te verwijzen naar de enige echte en krachtige spreukgieter die me hielp met mijn eigen probleem. e-mail: babawalewiseman01@gmail.com je kunt hem e-mailen als je zijn hulp nodig hebt in je relatie of een andere zaak. 1) Liefdespreuken 2) Verloren liefdespreuken 3) Echtscheidingsspreuken 4) Huwelijksspreuken 5) Bindende spreuk. 6) Verbreekspreuken 7) Verban een geliefde uit het verleden 8.) U wilt promotie maken in uw kantoor 9) je geliefde willen bevredigen 10) Genees voor een van de ziekten waaraan u lijdt Neem contact op met deze geweldige man als je problemen hebt met een duurzame oplossing via babawalewiseman01@gmail.com Whatsapp +12544131991

Blog header image

Leren tekenen met Dessineo Characters

Wij mochten het nieuwe tekenbord (Characters) van Dessineo uittesten. Nou en ik kan je zeggen, dat is echt zo’n grote hit geworden hier. 

Sinds ie hier ligt word ie bijna dagelijks gebruikt. Ze vinden het echt zo leuk om ‘eigen kleurplaten’ te maken. Met dit tekenbord kun je dus echt heel veel verschillende karakters tekenen. En je fantasie de vrije loop laten. Je hebt namelijk verschillende kaartjes waar de hoofden, buikjes, en benen op staan en deze kun je allemaal met elkaar matchen waardoor je hele grappige poppetjes kunt maken. 

Hoe werkt het?

Je legt de kaartjes op het bord, legt er een tekenblaadje op en dan zet je het 1e lampje aan. Zo kun je de eerste lijnen overhalen. Heb je dit gedaan dan zet je de lamp op stand 2 en krijg je meer lijntjes te zien die je kunt overtrekken. En bij de laatste stap kun je nog de details overtrekken. Zo leer je stap voor stap de tekening te maken.

In het donker

En wat het natuurlijk nog leuker maakt is dat je het het beste in het donker kan doen. Zo zie je het lampje en de lijnen extra goed. En de kinderen vinden het fantastisch! Is de kleurplaat klaar, dan vinden ze het dus helemaal leuk om hun eigen gemaakte kleurplaat in te kleuren. Hier zijn ze dan echt zo trots op. Zo leuk om te zien!

En meteen een goede tip voor sinterklaas 😉. Want het is niet alleen leuk, maar natuurlijk ook leerzaam en goed voor de motoriek! Je koopt hem hier. 

Toedeelssss.

Deze blog is geschreven in samenwerking met Jumbo Games. 

Blog header image

Dit was de moeilijkste keuze uit ons leven

Zwanger zijn, vanaf het moment dat je erachter komt is er vreugde. Althans, zo hoort het te zijn. Tweemaal eerder was ik zwanger van een gezond mannetje. Natuurlijk, die eerste 12 weken waren onwijs spannend. Maar ervan uitgaan dat er iets ernstig mis is? Nee, dat was niet in me opgekomen tijdens mijn derde zwangerschap. Ik vertrouw blind op mijn lijf en op mijn kindje.

Tot wij in augustus 2019 een flinke klap kregen. Ons zoontje bleek een ernstige hartafwijking plus een chromosoomafwijking te hebben. Het kleine, lieve mannetje in mijn buik. Ik bleef hoop houden, want ze zullen het wel niet goed gezien hebben. Maar het tegendeel bleek waar.

We kwamen in een rollercoaster terecht en hebben uiteindelijk samen besloten om de zwangerschap vroegtijdig te beëindigen. De moeilijkste keuze uit ons leven. In plaats van het kopen van de baby-uitzet moesten we zijn afscheid gaan regelen.

Een mandje, bloemen, ballonnen om op te laten na de crematie, zijn kleertjes, rouw/geboorte kaartjes: zóveel dingen waar je niet bij stil wil staan. Maar het moet.

Waar ik niet bij stilstond is dat ik al vanaf mijn 18e verzekerd was bij Monuta. Het is dat mijn moeder ons hielp bij het regelen van zijn afscheid, anders had ik er waarschijnlijk niet eens aan gedacht. Ik had namelijk zelf niet bedacht dat je ongeboren kindje vanaf 20 weken zwangerschap is meeverzekerd, daar sta je gewoonweg niet bij stil. Wist jij dit?

Het gaf ons meer financiële ruimte, in een toch al zo’n zwarte periode. Een tijd waar je niet bezig wil zijn met kosten, maar bezig bent met je gezin, en met rouwen. Bij elkaar zijn. Het werd ons uit handen genomen en dat heeft ons in die periode goed gedaan. We hadden het goed geregeld, zonder het door te hebben. Een gelukje dus.

Ik ben blij dat ik een uitvaartverzekering heb. Ik wil mijn nabestaanden in een donkere periode niet achterlaten met de kosten van een uitvaart. Daar moeten ze niet mee bezig zijn. Uiteraard hoop ik dat dat nog héél lang mag duren. Maar het is zo’n fijne geruststelling dat het bestaat. Kinderen tot 18 jaar zijn gratis meeverzekerd op jouw verzekering, heel prettig en uiteraard hopelijk nooit nodig.

Heb jij een uitvaartverzekering? Of heb je iets anders geregeld voor ‘ooit’?

Deze blog is geschreven in samenwerking met Monuta

Krijg nou tieten!
2 weken geleden

Toen wij de "keuze" moesten maken o. onze zoon in 2012 na 20 weken zwangerschap geboren te laten worden was ik ook verzekerd bij Dela maar die keerde helemaal niks uit want voor 24 weken besta je volgens de wet niet en dus moesten wij het allemaal zelf uitzoeken. Ik ben er na 10 jaar nog steeds boos en verdrietig over.

Anoniem
4 dagen geleden

Ons dochtertje(voldragen) werd na een zware bevalling met zuurstof gebrek geboren. Zij overleed binnen 24 uur na 2 hersenbloedingen. Heb in de archieven wel een acte gevonden van haar geboorte als levenloos kind. Dat was ze dus niet. Van de verzekering kregen wij niets vergoed. Stonden maar net 6 maanden ingeschreven bij Yarden.

Anoniem
4 dagen geleden

mijn 9 en een halve maan oud mijn 9 en half jaar

Blog header image

“Mama, deze wilde ik precies hebben!”

Mamaplaats-hoofdredacteur Laura Hogendoorn liet haar dochter Maia de nieuwste poppen van L.O.L. Surprise! testen

Of ik poppen wilde testen? Daar hoefde ik met een dochtertje van 4,5 in huis niet lang over na te denken. Maia is een echt poppenmeisje. En dat deze poppen van L.O.L. Surprise! er ook nog eens heel cool uitzien, maakte de keuze nog makkelijker.

TODO: Add alt to media

Voor iedereen een favoriet

“Mama, deze wilde ik precies hebben!”, riep Maia toen ik ze tevoorschijn haalde. Eerst speelde ze dat het twee prinsessen waren, later waren ze verliefd op elkaar en daarna werkten de poppen in een dierentuin. En dat vind ik als moeder ook het leuke: je kunt er alle kanten mee op. Helemaal omdat de L.O.L. Surprise! poppen allemaal anders zijn. Zo kun je altijd voor de pop kiezen waar jouw zoon of dochter zich het beste mee kan identificeren. Of je nou een kind hebt dat alleen maar jurken aan wil en van roze houdt of juist een stoere wildebras in huis hebt, er past er altijd wel één van de poppen perfect bij jouw kind.

TODO: Add alt to media

Mama even rust

Helaas voor mezelf, Maia lijkt ontzettend veel op mij en praat -net als ik- van ‘s ochtends tot ‘s avonds non-stop. Vrij vermoeiend soms haha. Maar ook als je geen prater in huis hebt, is er als moeder toch gewoon niks fijner dan als een kind zich even alleen vermaakt? Zonder jou te storen.

En ik moet eerlijk bekennen, ik heb wel een beetje met haar nieuwe, roze en blauwe vriendinnen te doen. Want Maia heeft het gepresteerd om de hele middag onafgebroken tegen ze aan te praten. Maar ondertussen kon ik eens een keertje genieten van een WARM kopje koffie! Win-winsituatie toch?! :) 

TODO: Add alt to media
TODO: Add alt to media

Gun jij jezelf als moeder nou ook even een momentje rust én wil je ook nog eens de fantasie van jouw kindje prikkelen? Bekijk dan ook eens de andere poppen die ze in de collectie hebben. Of psssttt…. ideetje voor de feestdagen!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met L.O.L. Suprise! 

TODO: Add alt to media
Anoniem
21 uur geleden

pas op: je krijgt zomaar 100 ongevraagde mails van mamaplaats en je komt er niet van af!

Joann123
20 uur geleden

Dit kan je zelf aan -en uit zetten in je instellingen! ;)

Mamaplaats
18 uur geleden

Wat Joann123 ook al zegt, je kunt in je eigen instellingen heel makkelijk je mails uitzetten! Liefs team Mamaplaats

Anoniem
16 uur geleden

Nou je moet dan wel bij je instellingen moeten komen om het uit te zetten. Ik heb er over geschreven en kreeg de zelfde anteoord

Anoniem
9 uur geleden

Hallo, ik ben NIRA SHALOM, ik ben hier om dit goede nieuws over de hele wereld te verspreiden over hoe ik mijn ex-liefde terugkreeg. Ik werd gek toen mijn liefde me vorige maand verliet voor een ander meisje, maar toen ik een vriend ontmoette die me voorstelde aan Baba Wale da Wiseman, de grote boodschapper, vertelde ik mijn probleem aan Baba Wale over hoe mijn ex-liefde me verliet en ook hoe ik een baan moest krijgen in een heel groot bedrijf. Hij zei alleen tegen me dat ik op de juiste plek ben gekomen waar ik mijn hartewens zal krijgen zonder enige bijwerkingen. Hij vertelde me wat ik moest doen, nadat het was gedaan, in de volgende 2 dagen belde mijn liefde me aan de telefoon en zei sorry dat ik voor nu leefde en ook in de volgende week nadat mijn liefde me belde om te smeken ter vergeving werd ik opgeroepen voor een interview in het door mij gewenste bedrijf waar ik als supervisor moest werken. Ik ben zo blij en overweldigd dat ik de hele wereld moet vertellen hoe Baba Wale me helpt mijn hartewens te vervullen. Baba Wale is een specialist in allerlei soorten spreuken en goede magie. Als je hulp nodig hebt, neem dan contact op met Baba Wale op het volgende e-mailadres: babawalewiseman01@gmail.com Whatsapp: +12544131991 Bedankt later

Blog header image

Vanaf déze leeftijd slaan kinderen herinneringen op!

Wat kan jij je nog herinneren van vroeger?

Wat kun jij je zelf nog herinneren van vroeger? Toffe vakanties, verjaardagen of andere leuke uitjes: heb je hier nog eigen herinneringen aan? Veel dingen die we onthouden hebben komen voort uit het bekijken van foto of door het luisteren naar verhalen van onze ouders! Uit onderzoek blijkt dat je vanaf deze leeftijd pas echt dingen kunt herinneren…

Baby’s

Ons geheugen ontwikkelt zich al op vroege leeftijd! Wist je dat baby’s al in de eerste week van hun leven de geur van hun moeder kunnen onthouden en herkennen? Daarnaast kunnen deze kleintjes al na twee maanden, naast hun eigen moeder, ook de stemmen en de gezichten van andere herkennen.

Hoe ouder je wordt, hoe meer je brein groei en dus ook hoe meer geheugencapaciteit er ontstaat. Toch kun je je vaak niet mer veel herinneren uit je kleutertijd of daarvoor, hoe komt dit toch?

Onderzoek

In Canada vroeger onderzoekers zich af hoe het kan dat je je niet meer zo veel van vroeger herinnert! Ze onderzochten 140 kinderen met de leeftijd van 4 - 13 jaar oud en vroegen hen naar hun allereerste herinneringen. Vervolgens deze ze dit twee jaar later opnieuw, met dezelfde groep kinderen. Met de ouders werd ook gesproken op te controleren of het herinneren van de kinderen wel correct waren. Wat blijkt? ….

Zo een beetje elke herinnering tot een leeftijd van + - drieënhalf jaar oud, zijn tijdelijk. Omdat je zó veel herinneringen aanmaken, worden deze vaak ‘overschreden’ door nieuwe. Pas vanaf een jaar of tien, maken kinderen volgens onderzoekers blijvende herinneringen aan!


Wist je dat het fenomeen van deze overschreden herinneringen ook wel kindergeheugenverlies wordt genoemd? Laat het ons weten in de reacties!


Lees ook: baby geboren met staart!