Blog header image

Zijn er bij jullie ook zoveel zieken?

Overal om mij heen vallen ze met bosjes tegelijk neer. De één na de ander wordt ziek.

Al een tijdje heb ik zeehondjes om mij heen. Op mijn werk, in de klas, thuis en op de verenigingen. Maar de zeehondjes veranderen langzaam in zieke schaapjes. De één na de ander valt neer. Ook thuis lopen we te kwakkelen. Vorige week deden mijn longen pijn en afgelopen weekend begon ik daar bij te snotteren. Mijn keel ging pijn doen en ik klonk als een zeehond.... even dacht ik aan de longontsteking van vorig jaar. De zeehond is weg, maar de kriebelhoest is er voor in de plaats gekomen.... en die keelpijn! Hebben jullie dat ook?

Mijn klas bestaat nu uit 20 kleuters, maar ik geef er al een hele week les aan 12! Afgelopen dinsdag had ik er 9! Wel erg lekker als je jezelf niet zo fit voelt. Mijn collega's waren jaloers op me. Maar wat heerlijk (of mag ik dat eigenlijk niet zeggen als juf)

Hebben we bijna een griepepidemie te pakken of is het nog niet zo erg? Bij mijn collega's valt het nog wel mee. De meeste symptomen die mensen en kinderen hebben zijn:

- hoofdpijn

- hoest

-keelpijn

-koorts\

Vooral die hoest heeft bijna iedereen. 

Hoe gaat het bij jullie? Ook zoveel zieken om je heen? Ben je zelf al geveld door de griep of gewoon erg verkouden?

Beterschap allemaal! 

7 jaar geleden

Maar stel nou, je werkgever is een hork als het op zorgverlof aankomt en je hebt in je omgeving geen familie wonen en je vrienden/vriendinnen buren etc. moeten ook werken of kunnen gewoon niet?

7 jaar geleden

Ja zo zielig. Ik heb ouders gehad die hun kind brachten en zeiden dat het niet anders kon omdat ze moesten werken.... snap ik niet.

7 jaar geleden

Ook hier een zielig kindje gehad. Hij is door zijn pseudokroep extra vatbaar of beter gezegd: als hij verkouden wordt, is het door zijn pseudokroep dubbel zo heftig. Ik heb hem lekker thuis laten uitzieken en dat is iets waarover ik mij toch wel blijf verbazen: hoe vaak er toch kindjes halfbakken naar school worden gebracht! Echt sneu.... Ik snap wel dat er mensen zijn voor wie het echt lastig is om thuis te blijven of opvang te regelen maar ik heb altijd te doen met die kleintjes....En ook grotere kids natuurlijk!

7 jaar geleden

Ja zo'n holteontsteking is echt niks. Goed blazen en misschien waait hij over