Snap
  • Mama
  • Relatie

zij vrijgezel, ik net moeder

Ik ben net moeder geworden terwijl mijn beste vriendin weer vrijgezel is. Zou onze vriendschap dit overleven?

Ik heb een probleem en weet ff niet wat ik moet doen. Mijn beste vriendin ken ik al sinds de lagere school. We zijn eigenlijk altijd goede vriendinnen geweest. Na de lagere school, gingen we naar dezelfde middelbare school. Daarna volgde het studeren. We deden allebei een andere studie, maar in het weekend trokken we nog steeds met elkaar op en doordeweeks belden we regelmatig. Kortom echte vriendinnen.

De laatste tijd gaat het wat stroef. Ik heb een zoontje gekregen, terwijl haar relatie juist net  verbroken is. Zij gaat nu dus veel stappen, heeft regelmatig weer een kater en flirt er flink op los met andere mannen. Ik zou misschien wel hetzelfde doen als ik haar was. Maar mijn situatie is zo anders, ik ben net moeder. Ik heb totaal geen behoefte om uit te gaan. Ben vaak 's avonds zo moe dat ik al rond tienen mijn bedje op zoek. En als we het een keer wat later maken, kijken Nico en ik liever een filmpje op Netflix of zo.

Mijn vriendin vroeg me laatste of ik ook weer een keertje mee wilde stappen. Noah is toch al 7 maanden zei ze. Met andere woorden, je kunt nu wel weer op stap hoor.

Ik wil mijn vriendin natuurlijk steunen in deze moeilijke tijd, maar ik heb geen zin om mee te gaan naar de discotheek. Ik heb dat ook gezegd en dat vond ze niet zo leuk. Zij vindt, ze komt op kraamvisite en gaat ook vaak genoeg even een stukje wandelen met mij en Noah of ze speelt wat met hem. Dus ik moet me af en toe ook in haar verplaatsen en met haar op stap gaan. 

Moet ik me niet zo aanstellen en gewoon meegaan of moet ik gewoon bij mijn gevoel blijven? Ik wil niet dat onze vriendschap hierdoor wordt verbroken....

6 jaar geleden

Helemaal mee eens!

6 jaar geleden

Nooit dingen doen waar je je niet goed bij voelt! Het is jouw leven, jij bepaalt zelf! Je kunt toch ook iets anders leuks samen doen, bv lunchen? Er zijn genoeg alternatieven die jullie beide leuk vinden. Dat is vriendschap. Niet elkaar dwingen tot dingen die de ander eigenlijk helemaal niet wil of aan kan.

6 jaar geleden

Lekker erop uit. Je zult merken dat je het leuk vind. Miss nu niet maar als je eenmaan met je vriendinnen bent is het hartstikke gezellig. Je hoeft niet alleen mama te zijn he.

6 jaar geleden

Ik ben het eens dat je niet naar de discotheek hoeft maar wel wat water bij de wijn moet doen door andere leuke dingen zonder kind te doen als je de vriendschap wilt blijven behouden. Het zou je ook goed doen. En zo niet, dan zou je moeten accepteren dat de vriendschap voor nu even niet zo sterk is. Wie weet komt dat terug.