Snap
  • Mama
  • Borstvergroting
  • breastimplantilness
  • ziekdoorsiliconen
  • mooizoalsjebent
  • explantatie

Ziek door mijn siliconen borstimplantaten

Ziek door borstimplantaten

Ik herinner me nog de middelbareschooltijd. Vriendinnen kregen borsten, maar waar bleven die van mij? Ik was vegetarisch en op een feestje (12 jaar) een jongen zei tegen mij. Als je geen vlees eet krijg je ook geen borsten. Die zelfde dag at ik een halve schaal worstenbroodjes en was mijn vegetarische avontuur direct afgelopen.

De jaren verstreken en ik was inmiddels ongesteld geworden. Ook iets waar ik naar uit keek want dan kreeg ik misschien wel borsten. Ik had een A cupje maar mijn borsten waren wel breed. Een A bh moest ik voor de vulling wel hebben maar dan zat de helft van de beugel in het midden van mijn borst, dit zat alles behalve lekker. Je had toen nog niet van die leuke beugelloze bhtjes als je nu hebt.

Het besluit voor een borstvergroting

Altijd moest ik mijn ID kaart laten zien bij het halen van een flesje wijn. Ik was onzeker en ik dacht: Als ik borsten heb, dan ben ik af! Dan ben ik pas echt een vrouw. Toen een vriendin haar borsten liet vergroten en dat resultaat heel mooi was geworden ging ik op onderzoek uit. Ik was inmiddels 21 jaar. Ik zocht op internet naar informatie en ik kwam er al snel achter dat er een Bergman kliniek bij ons in de buurt zat. Ik belde heen voor wat meer informatie, een consult was gratis hoor de telefoniste nog zeggen. Ik mocht mijn moeder ook wel meenemen. Ik maakte meteen een afspraak.

Nog geen week later had ik een consult waar ik heen ging samen met mijn moeder

In die tijd 2011 was er net van alles in het nieuws over de PIP implantaten. Hier stelde mijn moeder een aantal vragen over. Er werd een implantaat die door de midden was gehaald bij gepakt. Kijk zij de arts, deze implantaat kan echt niet lekken. Deze kan levenslang mee dus je hoeft niet na 10 jaar nog een keer onder het mes. Na deze implantaat zijn de meeste onderzoeken gedaan en ik verzeker je dat deze niet schadelijk is. Ik geloofde alles wat er tegen mij gezegd werd en mijn moeder was ook al minder bang. We bespraken het thuis nog eens en ik besloot er voor te gaan. Nog geen 4 weken later werden mijn borsten vergroot. 300 cc allergan siliconen borstimplanten kreeg ik.

Verboden implantaten

Nog geen paar jaar later werden de allergan siliconen van de markt gehaald. Deze siliconen geven 400 keer meer kans om lymfoomkanker en veroorzaken heel veel klachten bij veel vrouwen. Vrouwen die er zo ziek van worden dat ze zelfs niet meer kunnen lopen. Maar artsen blijven “geloven” dat dit niet door de siliconen kan komen. Het enge is dat elk lichaam er anders op reageert. Zo kan iemand zonder klachten ook allemaal moleculen door het lichaam hebben. De implantaten gaan namelijk niet lekken maar zweten.

Geen goed gevoel

Veel vrouwen krijgen klachten. Het is eigenlijk niet de vraag OF je klachten krijgt maar wanneer.

Ik heb mijn implantaten nu 9 jaar. En ik dacht altijd dat ik geen klachten had. Naarmate ik ouder werd en anders begon te leven, veganistisch, minder plastic, goede voedingstoffen, verzorgingsproducten zonder troep. Paste siliconen implantaten steeds minder in mijn leven. Ik hoorde mezelf vaak genoeg zeggen: Ik wil niet meer iets in mijn lichaam hebben wat er niet meer in thuis hoort. Mijn man zei dan elke keer: Lieverd dan haal je ze er toch uit, er is zoveel meer wat een vrouw aantrekkelijk maakt dan borsten. En ik geef hem groot gelijk!

Mijn klachten

Ik ging op onderzoek uit en stuitte al snel op verschillende websites met klachtenlijstjes en dat mijn implantaten zelfs verboden zijn. WAT waarom heb ik daar van Bergman nooit een bericht van gekregen? Ik loop gewoon met siliconen in mijn lijf die mijn lichaamseigen cellen kapot maken en dat is zeker wel een berichtje waard!!

Ik ging de lijst met klachten bij langs en ik schrok me kapot!

Ik kon zoveel van deze klachten benoemen:

Al drie weken na de operatie begon ik onwijs te zweten. Ik werkte in een kledingwinkel, niet het zwaarste werk zul je zeggen. Maar ik moest me 3 keer per dag omkleden. Mijn oksels waren gewoon kletsnat. Ik rook ook, zoals ik het zelf beschrijf naar aangebrande tomatensoep.

Ik belde Bergman, ze startte een intern onderzoek, een week later kreeg ik bericht dat ze dit nog nooit hadden meegemaakt. Dit kon echt niet aan de implantaten liggen. Maar om me tegemoet te komen werd mij een botox behandeling aangeboden. Ik was 21 en mij kon je alles wijs maken. Prima dacht ik. En inderdaad ik was na de behandeling uitgezweet. Maar vlak daarna kreeg ik last van paniek aanvallen. Zo midden in de winkel terwijl ik een shirtje stond op te vouwen. HOE dan?

De klachten bouwde zich op door de jaren heen. Ik was snel gespannen. Mijn lichaam is dag in dag uit aan het vechten en vluchten. Mijn allergie klachten zijn drie keer zo heftig geworden als ze eerst waren. Als ik zweet dan zweet ik op mijn borstkas, vet vage plek? Mijn borsten lijken wel een waterval.

Ik ben ontzettend vergeetachtig. Heb het onwijs benauwd en voel me soms uit het niets onwijs ongelukkig.

Ik heb zelfs een periode van een halfjaar op het balkon geslapen omdat ik in de nacht bezweet en snakkend naar adem wakker werd. Op het balkon in de frisse lucht ging dit beter en de tuinset lag best prima....

Testen

In november 2019 liet ik een echo maken om te kijken of mijn siliconen nog intact waren.

Hier was niets op te zien. Ik hoor de arts nog zeggen: er zit een mooi dun laagje kapsel omheen. Je implantaten zijn niet stuk, je klachten kunnen daar niet van komen. Ik reageerde en zei, ik wil graag doorverwezen worden voor een MRI. De arts zei: dat kost heel veel geld en je valt onder het rijtje vage klachten. Verder ging hij er niet op in.. Ik ging naar huis met een vaag gevoel, ben ik nou gek dan?

Haartest / bewijs dat ik NIET gek ben

Ik liet een nieuw soort haartest doen. Je besteld de test online, trekt 9 haren uit je kruin en stuurt deze terug. Met een lasertechniek gaan ze 90 dagen terug in de tijd en meten ze het platinum gehalte in je lichaam. Platinum wordt gebruikt bij het samenstellen van de prothese.

Nou mijn resultaat was schokkend!! Een gemiddeld iemand scoort 5,9 en ik scoorde op sommige dagen 400!!! Er stond: dat mijn implantaten niet meer in tact zijn en het advies was om ze zo snel mogelijk te laten verwijderen! Ik belde direct mijn arts DR Kappel en zei: wanneer is de eerste mogelijkheid om mij te explanteren? 17 oktober was de eerste mogelijkheid en dan staat mijn explantatie gepland.

Ik ga er alles aan doen om mij weer een gezonde  en energieke vrouw en mama te voelen.

Ik zal hierover een vervolg blog schrijven.

PS Als ik nu foto’s terug kijk van hoe mijn borsten er voor mijn vergroting uitzagen dan was ik zo prachtig mooi!!!! Mocht je over een vergroting nadenken vraag je zelf dan af of het kapot maken van je lichaam het allemaal waard is. Je bent mooi zoals je bent! En als ze er over een aantal jaar toch uit moeten omdat je klachten krijgt dan wordt je er niet mooier op. Mocht je het echt heel graag willen, ik snap het! Lichaamseigen vet is ook een optie.

Liefs, Lea

Mocht je vragen hebben mag je mij ook gerust opzoeken  op Instagram: Lea.lieve.julan daar kun je me op vinden