Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

You've got to love the Underdog

Wederom een korte fotoblog, met een boodschap dit keer. Een baby met haar huisdier... schattig toch?

In eerdere blogs is te lezen hoe zeer ik baal *understatement* van alle negatieve media aandacht omtrent het ras van mijn huisdier. Ik heb een pit-bull. Ja, ik heb als moeder zijnde gekozen voor een gevaarlijke vechthond, om ons gezin te verrijken. Gestoord? Nee. Gewaagd? Nee. Geliefd? Onbeschrijfbaar. 

Nu zul je misschien denken; laat gaan. Er zijn ergere dingen in de wereld. Absoluut! Daar ben ik me zeer bewust van. Betekent dat dan automatisch dat men stil moet zijn wanneer het om kleinere zaken gaat? Ik heb geleerd op te komen voor dat waar ik in geloof. Laat je horen. Laat je zien. Het maakt niet uit wat de rest van de wereld er van vind, zolang je jezelf trouw blijft en naar goed geweten handelt. 

Met deze korte fotoserie wil ik laten zien dat alle drama rond deze honden totaal overbodig is. Natuurlijk zijn er rotte appels bij. Zij zijn echter in de minderheid. Eigenlijk net als bij mensen.... toch? 

Wij zijn de meerderheid. Wij zijn de standaard. Wij zijn moeders, bakkers, timmermannen, juffen, kortom: wij zijn normale mensen. Wij zijn liefhebbende pit-bull eigenaren.

Voor alles geldt: niets gedijt goed op provocatie. Een hond kan niet vertellen dat hij een bepaalde handeling als dreigend ervaart. Hij zal uit instinct handelen, waar een mens dat verbaal kan oplossen. Stap niet zomaar op een vreemde hond af. Laat je kinderen niet zomaar een vreemde hond aaien.  Houdt in je achterhoofd het gevaar maar bedenk dat de meesten van ons geleerd is een boek niet op zijn kaft te beoordelen. 

P.s. heb je door dat ik het woord "hond" gebruik, en niet "pit-bull"?

9 jaar geleden

In een woord geweldig! Zo kennen we ze! Het zijn familiehonden, dol op kriebels op hun buikje. Zelf heb ik ook zo'ñ allesverslinder in huis, hij is dan wel een kruising met een Engelse Bulldog maar dat maakt m niet minder knuffelig. En wie is zijn maatje? Onze tweejarige dochter. De vooroordelen van mensen zijn soms overweldigend. Mensen denken dat onze "puppy" zomaar kan aanvalleñ, alleen door zijn uiterlijk/ras. Hij doet zomaar een hap zoals ze dan zeggen. Vaak geef ik als antwoord dat ze beter op kunneñ passen voor hun vrouwtje... die bijt harder. Mensen zien een vooroordeel en niet de hond en het baasje zelf. Het draait allemaal om opvoeding, van zowel je kind als je hond. De onze heeft drie gehoorzaamheids cursussen en twee behendigheids cursussen achter de rug. En luisterd hardstikke goed, al lopen we wat achter met de training van onze dochter, die luistert nu niet zo goed .... of ligt dat er aan dat ze twee is? Hihi. Deze honden zijn gezinshonden, ze worden opgevoed als knuffel. En soms als loopkarretje, verkleedmaatje, afvalbak, slobbert en die oren? Dat zijn de ultieme servetje. Zo hoort het toch? Een maatje voor het gezin,

9 jaar geleden

Een hond is heel anders dan een kat maar kan ook gevaarlijk zijn voor kleintjes. Mijn kat zag onze dochter eerst aan als een soortgenoot die onderdanig naar hem moest zijn. Als zij hem uitdaagde kreeg ze weleens een hap. Nu is ze groter en staat ze letterlijk boven hem. Ze heeft hem kopjes zien geven en doet dit nu bij hem. Zo schattig. Hij ziet haar nu meer als een mens en is veel relaxter. Maar je moet gewoon inschatten met dieren waar hun grenzen liggen. Is zou ze nooit alleen met elkaar laten. Gelukkig is het bij waarschuwing beetjes gebleven. En zijn ze heel lief voor elkaar. Lieve foto's heb je gemaakt.

9 jaar geleden

Max is waaks over zijn gezin en dus de kinderen. Een vreemde moet niet bijv onaangekondigd zo maar via de achterdeur naar binnen lopen (is een keer gebeurt, ging bijna mis). Dit is logisch want dat doet elke hond. Daarnaast vind ik de verantwoordelijkheid bij de eigenaar liggen. Onze hond loopt nooit los, laat ik niet met andere honden spelen en zeker niet op andere mensen aflopen, zoals vrouwen met kinderwagens. Ik begrijp (als moeder zijnde) heel goed dat dit niet op prijs wordt gesteld. Helaas weet ik uit ervaring dat niet alle baasjes zo zijn, waar vaak de veel besproken incidenten uit voort komen. Jammer, want zoals altijd lijden de goeden onder de slechten :-(

9 jaar geleden

Wat een mooie foto serie zeg, zo lief als ze samen met elkaar om gaan. Ik vraag me wel af wat er gebeuren zal als jullie kinderen door vreemde "bedreigd" worden waar jullie hond bij is. Ik denk dat ze dan een probleem hebben. Niet zo zeer omdat het een pit-bull is maar juist omdat het familie/roedel is. Ik ben van mening dat honden die goed opgevoed worden in eerste instantie geen bedreiging zijn maar inderdaad daag ze niet uit en zeker niet als vreemde. Daarnaast denk ik dat je echt de leiding moet nemen en laten zien dat jij de "baas" bent en niet de hond. Ik moet eerlijk bekennen dat ik liever wat verder uit de buurt loop van honden omdat ik nogal eens heb meegemaakt dat mensen hun dieren niet aanlijnen of onder controle houden. Zo balen en niet fijn al je ook nog een met je dreumes in de buggy loopt. Gelukkig is het niet gebeurt met onze zoon maar beter het zekere dan het onzekere.