Snap
  • Mama
  • vriendinnen
  • Momlife
  • Vroeger
  • Loedermoeder

Young, wild and free!

Vroeger. Toen ik nog elk weekend tot diep in de nacht op stap ging en vlak voor sluitingstijd met m'n zatte kop in volle overtuiging "nooit meer naar huis!" riep. Om vervolgens mijn hakken (fuck yeah, altijd hakken) uit te doen zodra ik een voet buiten zette. Zo’n opluchting. Mijn vriendinnen die dan, ook met hun zatte kop, riepen “Lau, je luistert niet, maar pas toch maar op voor glas”. Dat ik me dan ook bedacht dat ik moest plassen. Ik had dat natuurlijk kunnen doen vóórdat ik naar buiten ging, maar daar is natuurlijk geen zak aan. Nee, buiten plassen gaf op zulke nachten toch een soort van euforisch gevoel. Dat snap je alleen als je het ook hebt gedaan.

Oké, geplast. Dan ineens. Honger. Is er nog ergens friet te krijgen? Godver, een hele rij. Even mijn charmes in de strijd gooien. Uitgelopen eyeliner, vettig haar en een alcohol- en sigarettenlucht uit m’n bakkes konden me niet tegenhouden. “Haiiiiiii! Luister, wij hebben echt zó’n honger. Kun je even drie friet mayo, een kaassoufflé, spoetnik mayo curry en een kroket mee bestellen?" Very charming, maar dat interesseerde me allemaal geen reet.

Gratis ritjes naar huis ronselen waren we ook master in. Want ondanks dat we elk weekend gingen stappen, werd vervoer naar huis vooraf nooit geregeld. We zagen het wel. Yolo was het, toch? Onderweg keihard meezingen op muziek (en we hadden verzoeknummers), want afterparty’s hadden we altijd en die begonnen al in de auto. Soms even een pitstop om te plassen of kotsen, maar dat hoorde erbij. Overigens was ik altijd degene waarvoor gestopt moest worden. Sorry nog daarvoor. Of nee, toch niet, want jullie hebben wel gelachen.

Tegen de middag aan wakker worden en denken “ik rook en drink nooit meer”. Me afvragen welke gast ik ook alweer geappt had. Of gasten. Jezus, Lau. En wat was daar ook alweer mee gebeurd? Nee, “ik drink nooit meer”, maar dezelfde avond weer volle bak ertegenaan.

Het was heerlijk. Ik heb genoten. Van de drank, van de mannen, van de sigaretten, van de nachtelijke frieten en het meest van mijn vriendinnen.

En nu. Nu vinden dates met vriendinnen regelmatig plaats in de ochtend, voor de middagdutjes van de kids. Lekker struinen over een markt of chillen in een speeltuintje, omringd door gillende en vallende koters. En tegenwoordig is het al een feestje als ik tot 22:00 uur mijn ogen kan openhouden en niet in slaap val bij het kijken van een serie. 

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij Laura Marjolein?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.