Blog header image

Yes, vandaag stond de weegschaal onder de 80!

Je BMI is 24.5, dit betekent dat je een gezond gewicht hebt voor je lengte. Behoud dit door gezond te eten en te bewegen.

Als ik om mij heen praat met mede-mama's merk ik dat veel mama's met mij samen tegen de zelfde dingen aanlopen. Het eerste jaar met je kleintje ben je echt mama. Je wil er het liefst altijd zijn voor je kindje en bent niet zoveel bezig met jezelf. Daarnaast moeten er steeds weer nieuwe ritmes gevonden worden, het ritme van je kindje, het ritme met werk en dat kost energie. Ik hoor dan ook overal om mij heen dat in het eerste jaar sporten op een laag pitje staat.

Wel zijn wij mama's over het algemeen niet erg tevreden met ons lichaam na die zwangerschap. Ik zelf was in de zwangerschap zelf niet veel aangekomen maar daarna wel. Mijn buikspieren waren nog slap dus elke keer als ik iets at leek ik weer zwanger en verder voelde ik mij alles behalve knap met een dikke kop, flubber armen, een dikke buik en dikke dijen en dikke billen. Oké ik moet toegeven dat ik die laatste twee al heel lang heb en deze waarschijnlijk ook nooit meer weg gaan. Prima zolang dat het enige is, maar met alle andere dingen erbij voelde ik mij niet bepaald mooi meer.

Een jaar nadat Nino geboren was merkte ik dat ik klaar was om nu echt het roer om te zetten. Mijn motto is altijd laat je onzekerheden over je uiterlijk je niet tegen houden om alles te doen wat je wilt. Het is zo sonde want je hebt uiteindelijk alleen jezelf ermee. Accepteer wie je bent en kun je dit niet doe er dan wat aan.

Ik merkte dus dat ik het niet kon accepteren en ondanks dat ik mij niet liet tegen houden en alsnog in bikini naar baby zwemmen ging met Nino voelde ik mij steeds onprettiger, mooie kleren aantrekken deed ik dan ook niet meer. Zo als je in vorige blogs kunt lezen ben ik sinds augustus bezig met hardlopen en gezonder eten. Ik probeer mij wekelijks te wegen. Niet te vaak want je gewicht fluctueert toch elke dag. Vanochtend stond ik er weer op en had ik een groot juich gevoel toen het lijntje de 80 niet meer aanraakte. Vandaag bleef hij staan op 79.5 kilo. Dit betekend dat ik nu 10 kilo ben afgevallen sinds augustus.

Mijn eerste doel is bereikt. Volgens WKOF is mijn BMI is nu 24,5 volgens. Dit is nog steeds wel aan het bovenrandje van een gezond bmi en dus ga ik gewoon lekker zo door. Mijn nieuwe doel is geen gewicht meer maar de hoeveelheid kilometers die ik kan rennen, dan gaat dat gewicht vanzelf wel mee. In december is ons doel als groepje om 5 kilometer te kunnen rennen. Daar ga ik dus nu voor.

Straks ga ik weer mijn wekelijkse boodschappen doen en zal ik mijn (gezonde) maaltijd keuzes weer met jullie delen.

7 jaar geleden

Wat een fantastisch gevoel is dat he! Hier bleef hij ook haken op 79, deze week. Ik heb een vreugdedansje gedaan :D Ik moet nog wel wat verder voor een gezond BMI, er moet nog 5 kilo af. En daarna nog wat ;) Succes met afvallen verder!

7 jaar geleden

Dat is zeker zo, daardoor lukt het ook. Ik ben zelf verbaasd over mijn nieuwe sportliefde, haha. En het voelt inderdaad heerlijk.

7 jaar geleden

Wow, wat knap! Heerlijk gevoel hè? Maar wat ik vooral merk is dat je ook plezier hebt in het sporten. Dat is ook wel erg belangrijk en dan komt dat gewicht inderdaad vanzelf wel. Veel plezier met hardlopen!