Snap
  • Mama
  • Nieuws

Yes mijn spiraaltje gaat er uit

Ik heb al een geen blog geschreven. Maar hier is dan eindelijk een nieuwe blog. Over het verwijderen van mijn spiraaltje....

Na de geboorte van ilse ben ik me eens gaan verdiepen in de mogelijkheden voor anticonceptie. Omdat ik niet terug wilde aan de pil vanwege de borstvoeding. Maar ook geen kunstmatige hormonen in mijn lichaam wilde.

Na een zoektocht kwam ik op het kopers spiraaltje uit. Geen hormonen, dus een normale cyclus, dus gewoon ongesteld en ei sprong etc.

Ik heb na overleg met vriendlief deze bij de huisarts laten plaatsen. Wel een naar gevoel was dat zeg.

In het begin voelde ik heb zitten. En had vriendlief er last van tijdens de sex. Dit werdt later minder gelukkig.

op 12 mei 2016 heb ik mijn spiraaltje laten verwijderden we willen voor een 2de gaan dus ja dan moet dat ding er toch eerst uit.

Ik vond het best spannend. Daar lig je dan op de bank bij de dokter. Op aanraden al wel een ibuprofen in genomen. Het plaatsen deed meer zeer dan het verwijderen. Het viel me echt reuze mee. Ook minimaal bloed verlies er na wat ik zelf ook erg fijn vond. Geen naar onderbuik gevoel of iets.

Ik verwacht zelf niet snel zwanger te zijn maar we gaan het zien of er in 2017 een broertje of een zusje voor Ilse in het verschiet zal liggen. De tijd zal het uitwijzen voor nu ben ik er nog totaal niet mee bezig we zullen het wel zien. 

2 jaar geleden

Fijn om te horen wat jouw ervaringen zijn, bedankt voor het delen