Snap

#Workingmom

Yes, eindelijk is het dan zo ver. Ik ga weer aan het werk en wat heb ik er zin in!

Hoe lief ik onze kinderen ook vind, het is ook heel fijn om zo nu en dan echt iets van jezelf te hebben. Even uit het moederleven te stappen en je oude ik weer op te pakken.

Vandaag wordt mijn eerste werkdag, via een goede vriendin ben ik hier terecht gekomen, een leuke kapsalon in Amsterdam-West. 

Wat ik zo leuk vind aan deze plek, is dat de prijzen niet Amsterdams zijn maar de kwaliteit wel heel hoog is. Het lijkt me heel fijn om haar weer mooi te maken en weer creatief bezig te zijn, zonder dat de klant de hoofdprijs hoeft te betalen.

Drie dagen in de week ben ik in de Knip bar vanaf nu te vinden: dinsdag, donderdag en zondag. 

Vanmorgen om 10:30 uur stond mijn moeder op de stoep om op te passen (mijn moeder past de dinsdag op en mijn schoonmoeder de donderdag).

Natuurlijk hebben de oma’s al veel vaker opgepast maar nu is het toch net een beetje anders, meer echt of in ieder geval geeft het mij een ander gevoel.

Toen ik vanmorgen weg ging was het wel even een klein beetje slikken maar meer omdat Mika niet helemaal lekker is en ik het dan toch sneu vind haar achter te laten, terwijl haar armpjes naar mij reiken. Jackie en Lize zwaaiden mij lachend uit en vol goede moed ben ik nu op pad, eerst om deze nieuwe blog te schrijven en daarna om te werken in de knipbar.

Dinsdagochtend wordt mijn vaste ochtend om vrij te werken, zoals dit soort blogs schrijven, foto’s maken, Instagram bijwerken en misschien in de toekomst mijn eigen bedrijfje weer op te pakken. Al met al, kan ik weer creatief bezig zijn en daar ben ik onwijs blij mee. Ik denk dat ik wel kan zeggen dat het thuisblijfmoeder-leven niet echt past bij me en ik er geen leuker persoon van word, dus ook geen leukere moeder en vrouw. Ik bedoel natuurlijk niet dat ik niet van mijn meiden hou of dat ik niet graag bij ze ben, in tegendeel juist. Maar 24/7 dag in dag uit keer drie zorgt ervoor dat ik in een sleur raak en dat is voor niemand leuk! Voordat ik moeder werd was ik eigenlijk nauwelijks thuis, altijd onderweg en aan het werk. Mijn leven is compleet contra en omdat de meiden natuurlijk met z’n drieën zijn, ga ik ook niet zomaar even opstap; niet even snel boodschappen doen of even naar een vriendin.

Natuurlijk zou ik wel boodschappen kunnen doen of naar een vriendin kunnen gaan maar het brengt best wat met zich mee waardoor ik toch gauw voor de makkelijkere weg kies. De makkelijkere weg die thuisblijven heet.

Een beetje uitdaging in mijn leven, de energie weer voelen bruisen en er op mijn werk naar uitkijken om de meiden en Alex weer te zien, lijkt mij heerlijk! Ik denk dat het voor iedereen leuker wordt. Ik kijk bijvoorbeeld nu al weer uit naar morgen, alles voelt luchtiger, ook het ondernemen van uitjes met de meiden voelt in mijn hoofd al iets vrijer.

Misschien komt dat ook door de vakantie van afgelopen week, het hoofdstuk als thuisblijfmoeder hebben we met de vakantie definitief afgesloten en een nieuw hoofdstuk opent.

Al met al, ik heb er zin in en kijk ernaar uit jullie mee te nemen in het nieuwe hoofdstuk. 

Liefs,

Graziëlla

Instagram: @GraziellatenVeen

3 jaar geleden

Oh wat spannend en leuk! Veel succes ❤️